Stenograme in dosarul deputatului Gheorghe Coman: E dementi la cap? Pi ce? Io stau sa iau 3000 de lei?

Stenograme in dosarul deputatului Gheorghe Coman: E dementi la cap? Pi ce? Io stau sa iau 3000 de lei?

by January 17, 2014 0 comments

imagesCAE287V2Deputatul Gheorghe Coman, acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău, a declarat într-o discuţie telefonică: “E demenţi la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei?”, potrivit rechizitoriului procurorilor. Afirmaţia deputatului a fost făcută în contextul în care partenerul de dialog l-a întrebat dacă nu se teme că va fi ridicat de DNA, ulterior momentului în care a avut loc flagrantul şi de la care a încercat să fugă.

“Pă mine ce să mă ia? Ce ce să mă ia? Cu trei mii de lei, mă? Da ce? M-a prins, mă? E demenţi la cap, mă! Pi ce? Io stau să iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (n.o. – înjură) Io iau trei mii de lei de la un… Ce dracu, mă? Suntem oameni serioşi, mă (râde)”, reiese din interceptările depuse la dosar de procurorii DNA.

Chiar dacă în faţa organelor de anchetă, deputatul Coman nu a recunoscut că a încercat să fugă de anchetatori, totuşi într-o discuţie telefonică, ulterioară flagrantului, el a afirmă că a plecat în momentul în care procurorii au încercat să-l ridice.

“(…) Am parcat maşina undeva, înţelegi? Ei au venit peste mine să-mi dea m, nu ştiu, nu ştiu ce. Io am şi Bă, plecaţi, mă-n p, de-aicea! Io am dat cu spatele şi-am plecat! Punct! Asta s-a-ntâmplat. Că-ţi dai seama că, dacă io luam sau dacă-mi dădea, era belea! Înţelegi? Aia-i problema!… La mine la BUZĂU io ţi-am spus c-am intrat într-un joc, care nu trebuia să intru. Ţi-o spun io!”, a spus Coman, într-o discuţie telefonică, interceptată de procurorii DNA.
Mai apoi, Coman detaliază modul în care s-au petrecut faptele şi punctează faptul că era cu “Merţul” şi nu ar fi putut fi prins de oamenii legii.

“GHEORGHE COMAN: Aşa. Şi mă duc în magazinu ăla, iau sticlele, iau apa ce iau, mă sui în maşină şi a venit el. Înţelegi? A apărut el! El a apărut acoalea în parcare unde era, cu DNA-ul, cu… Şi să dă jos la mine, adică eram şi io jos un pic aşa, Ia mă ăştia că-ţi trebuie, că ai şi tu acuma nu ştiu ce cheltuieli… Mă, ce vorbeşti tu cu mine, cu… Ce… Hai înnumără-i! El, ştii? Bă (n.o. – înjură) Gabi:…Coman Gheorghe: Când am văzut, io m-am suit în maşină şi am plecat. I-a aruncat pă capotă aşa, ştii? Şi io când am văzut că i-a aruncat pă capotă…Gabi: Cu ce maşină erai? Cu S-ul? Cu ce erai?Coman Gheorghe: Cu Merţul… Da, cu Merţul. Bă, când am apăsat o dată pă acceleraţie… Pi ce să mă prindă cineva pe mine? Da nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia să aşa…”, potrivit interceptărilor prezente în rechizitoriul de trimitere în judecată a deputatului.

În aceeaşi discuţie telefonică, deputatul spune: “acuma am venit de Parlament, îmi iau două sticle de vin”.

“Gabi: Eşti! Într-adevăr eşti şmecher! Ce? Eşti pă variantă?Coman Gheorghe: Zi tu! Şi mă sună, cică nu vrei să ne-ntâlnim? Io-l ştiu p-ăsta de patru ani zile! Cică nu vrei să ne întâlnim? Hai, mă! Să ne întâlnim, da. Şi el vrea să-mi facă un flagrant, într-un loc, la un Rompetrol, ştii?Gabi: Da!Coman Gheorghe: Şi io-s t… că nu mă feresc de tine! Şi m-am dus, pac-ţac, el tot m-a… după aia mă sună: Hai dom’vi la Rom… Nu viu, mă, la Rompetrol, că am treabă. Acuma am venit de Parlament, îmi iau două sticle de vin… Uite chiar sunt în magazin şi o apă minerală şi mă duc la fu..t, că nu ştie nevastă-mea că am ajuns în oraş. Înţelegi?Gabi:.. dă-l dracu de hoţ!”, potrivit actului de sesizare a instanţei.

Deputatul GHEORGHE COMAN – arestat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău – a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, a anunţat joi DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.