Victor Ponta: Astept propunerile CSM pentru modificari aduse noului Cod Penal. Daca acest cod e rau, de ce l-a promulgat Traian Basescu?

Victor Ponta: Astept propunerile CSM pentru modificari aduse noului Cod Penal. Daca acest cod e rau, de ce l-a promulgat Traian Basescu?

by January 30, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a declarat joi ca in privinta noului Cod penal care va intra in vigoare de la 1 februarie asteapta propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, dupa discutia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, cu reprezentantii CSM, transmite Agerpres.”I-am cerut ministrului Justitiei sa mearga la CSM, sa discute cu CSM-ul si sa astept propunerile domniilor lor. Dar vreau sa avem raspunsul la doua intrebari : in primul rand Codul penal este un cod bun sau rau? Pentru ca daca este rau, presedintele Basescu l-a promulgat, primul ministru Boc si-a asumat raspunderea si ministrul Justitiei, domnul Predoiu, este cel care l-a finalizat”, a spus Ponta.

“Daca este un Cod rau, vrem sa stim ca sa ii sanctionam pe cei trei: pe domnul Basescu, pe domnul Boc si pe domnul Predoiu. Daca nu, iarasi sa stim, sa ii laudam”, a mai declarat primul ministru la sediul MAI, unde a participat la instalarea in functia de secretar de stat a lui Raed Arafat.

In plus, premierul a subliniat ca proiectul noului Cod penal a fost adoptat in 2009 in aceasta forma: “Au trecut cinci ani de atunci. Asta nu e treaba decat romaneasca, sa constati cu o zi inainte, dupa cinci ani, ca ceva nu e bine”.

Victor Ponta a reafirmat ca intrarea in vigoare a Codului penal de la 1 februarie este una dintre obligatiile asumate de Romania, care este precizata inclusiv in ultimul raport MCV.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.