Calin Popescu Tariceanu: Voi infiinta un nou partid care se va numi Partidul Reformator Liberal. Voi incerca o candidatura la prezidentiale din partea USD

Calin Popescu Tariceanu: Voi infiinta un nou partid care se va numi Partidul Reformator Liberal. Voi incerca o candidatura la prezidentiale din partea USD

by February 26, 2014 0 comments

imagesCAM1F1I6Calin Popescu Tariceanu este invitatul lui Mihai Gadea la Antena 3 vorbind despre motivele demisiei sale de azi din Partidul National Liberal. Tariceanu acuza ca decizia PNL de a iesi de la guvernare urmareste doar interesul personal al lui Crin Antonescu. “Nu partidul simte nevoia sa se desparta de PSD ci doar el ca lider politic”, a declarat fostul liberal care sustine ca Antonescu a inceput sa-i faca curte presedintelui Traian Basescu pentru ca are nevoie de voturile aduse de el.

“S-au vazut in toata aceasta perioada dispute ideologice majore, doctrinare intre PSD si PNL?! Si atunci ce justifica aceasta decizie?! Aceasta gestionare catastrofala a relatiei cu Ponta l-a impins in situatia sa caute sprijin electoral la Basescu”, a declarat Tariceanu.

Tariceanu a anuntat ca va infiinta o noua formatiune politica care se va numi Partidul Reformator Liberal, unde vor veni alaturi de el mai multi liberalii si ca in considerare o candidatura la prezidentiale fiind convins ca-l va invinge fara probleme pe Antonescu in turul 2.

Alte declaratii:

 • Antonescu nu a stiut sa gestioneze relatia cu PSD in cadrul USL
 • Cand vezi ca PSD-ul are ponderea politica pe care o are, mai aduc langa ei parlamentari de la alte formatiuni si fac majoritate, atunci ma intreb unde va merge candidatul liberal sa adune voturi?
 • Dreapta este foarte divizata. El va trebui pana la urma sa ceara votul acestor partide mai mici de dreapta, dar tot nu va aduna cei 50%. In aceste conditii, Crin Antonescu ii face curte lui Basescu pentru ca are nevoie de voturile lui.
 • Pentru mine a fost prea mult. In politica trebuie sa ai o minima conduita morala.
 • S-au vazut in toata aceasta perioada dispute ideologice majore, doctrinare intre PSD si PNL?! Si atunci ce justifica aceasta decizie?! Aceasta gestionare catastrofala a relatiei cu Ponta l-a impins in situatia sa caute sprijin electoral la Basescu
 • Tariceanu crede ca au fost semnale ca liberalii sa schimbe familia politica si sa se alature popularilor in Parlamentul European, dar spera ca acest lucru sa nu se intample
 • USL trebuie sa continue. Voi anunta joi o noua formatiune liberala. Ma gandesc si la o candidatura la prezidentiale cu sprijinul USD unde sunt convins ca-l voi invinge pe Crin Antonescu.
 • Antonescu este doar un alter ego al lui Traian Basescu, cu acelasi tip de discurs si care urmareste doar sa dezbine
 • Voi infiinta o noua formatiune politica ce se va numi Partidul Reformator Liberal. Am semnale ca vor veni alaturi de mine mai multi liberali.
 • Daca as ajunge presedintele Romaniei as vrea un proiect de unitate nationala a romanilor in jurul unui obiectiv. Vreau sa ajung sa vad Romania a saptea putere economica a Europei, un vis perfect realizabil pentru ca nua m face decat sa punem in acord suprafata tarii, populatia cu capacitatile noastre.
 • Pare greu, dar cine credea la inceput ca vom ajunge in Uniunea Europeana?! Si mie imi era greu la inceput sa cred ca voi duce Romania in UE.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.