Comentariile Victoriei Nureland despre criza din Ucraina: Fuck the EU!

Comentariile Victoriei Nureland despre criza din Ucraina: Fuck the EU!

by February 6, 2014 0 comments

imagesCA7655RPAsistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, pare sa fi facut, intr-o convorbire telefonica, afirmatii prea putin diplomate fata de Uniunea Europeana, intr-o discutie legata de criza din Ucraina, potrivit unei inregistrari postate pe YouTube, scrie AFP.“Fuck the EU”, este auzit zicand cel mai inalt reprezentant al Departamentului de stat pentru continentul european, in aceasta convorbire telefonica, care dureaza putin peste patru minute.

Nuland, a carei voce este auzita clar, discuta cu un barbat a carui voce corespunde cu cea a ambasadorului Statelor Unite in Ucraina, Geoffrey Pyatt, iar cei doi discuta despre maniera in care pot fi rezolvate disputele politice din Ucraina.

Conversatia, care pare inregistrata fara cunostinta protagonistilor, si care a fost postata pe YouTube si redistribuita masiv pe Twitter, nu este datata si nu poate fi autentificata 100%.

Nuland se afla in prezent in vizita la Kiev si este implicata personal de mai multe saptamani in gasirea unei solutii pentru criza dintre regim si opozitie, aparand inclusiv, la finele lui decembrie, alaturi de manifestantii pro-europeni.

In conversatia telefonica, cei doi diplomati discuta cea mai buna strategie pentru Ucraina, in incercarea de a rezolva criza, si despre rolurile Uniunii Europene si Natiunilor Unite.

Nuland citeaza numele diplomatului ONU Robert Serry, numit in urma cu cateva zile reprezentant special al secretarului general pentru Ucraina.

“Acest tip de la ONU, Robert Serry, ar fi super pentru a ajuta la coagularea lucrurilor, de a avea acest sprijin al ONU, iar UE, fuck the EU”, spune Nuland.

Intrebat cum comenteaza acest subiect, departamentul de Stat nu reactionase pana la jumatatea zilei.

Dar purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney i-a luat apararea Victoriei Nuland. “Secretarul adjunct de Stat s-a aflat in contact cu omologii sai din UE si relatiile cu UE sunt mai puternice decat niciodata”, a spus acesta, in conferinta cotidiana de presa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.