Desfiintarea USL blocheaza referendumul pentru modificarea Constitutiei din 25 mai

Desfiintarea USL blocheaza referendumul pentru modificarea Constitutiei din 25 mai

by February 26, 2014 0 comments

alegeri-parlamentare-ce-sanctiuni-pot-primi-alegatorii-daca-incalca-regulile-votului-182356[1]Criza politica din USL a blocat si calendarul de revizuire a Constitutiei, iar referendumul din 25 mai a devenit o incertitudine, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepresedinte al Comisiei de revizuire a Legii fundamentale. Parlamentarul spera ca PNL sa nu renunte la acest proiect, avand si presedintia Comisiei prin Crin Antonescu.

”Nu cred ca domnul Crin Antonescu nu doreste ca acest proiect sa fie dus pana la capat. Insa nu stiu daca ne mai incadram in calendarul revizuirii. Avem o foaie de parcurs foarte stricta si, avand in vedere criza politica, nu stiu daca ne vom mai incadra in termenul de 25 mai pentru referendum. Insa nu trebuie sa disperam. Suntem la faza in care analizam decizia Curtii Constitutionale, observatiile acesteia si reconstruim ce trebuie”, a afirmat vicepresedintele Senatului.

El a adaugat ca odata schimbate majoritatile din Parlament trebuie renegociata si data la care va fi supus aprobarii proiectul de revizuire a Constitutiei, dat fiind faptul ca, pentru a fi aprobat, este nevoie de votul a doua treimi din numarul de parlamentari alesi.

Ioan Chelaru a mai precizat ca, daca se va merge pe prevederea validarii referendumului cu 30% din totalul alegatorilor inscrisi pe listele electorale, acesta nu va fi cumulat cu alegerile prezidentiale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.