DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Dan Radu Rusanu pentru constituire de grup infractional

DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Dan Radu Rusanu pentru constituire de grup infractional

by February 21, 2014 0 comments

CURTE CONTURI - LEGEProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au extins urmarirea penala si fata de Dan Radu Rusanu, presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu, a anuntat vineri DNA. Procurorii spun ca Dan Radu Rusanu a intocmit, in fapt, proiectul ordonantei de urgenta in care s-ar fi introdus un criteriu de incompatibilitate care sa-l dea jos pe vicepresedintele ASF, Daniel Tudor, in vederea inlocuirii acestuia cu Mirzac Marian, alti doi urmariti penal in acest dosar. Anterior s-a crezut ca proiectul de OUG ar fi fost initiat de Daniel Chitoiu, fostul ministru al Finantelor.

Din ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii rezonabile potrivit carora :

In perioada mai – iunie 2013, inculpatii Carabulea Ilie, Mirzac Marian, Mustatea Radu, impreuna cu alte persoane, au constituit un grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni legate de protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica SA.

In urma cercetarilor efectuate pana in prezent au rezultat date cu privire si la participarea altor persoane la activitatea infractionala care face obiectul cercetarilor prezentei cauze penale.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<