Dosarul de santaj al lui Dan Voiculescu, trimis spre judecata catre o instanta inferioara

Dosarul de santaj al lui Dan Voiculescu, trimis spre judecata catre o instanta inferioara

by February 11, 2014 0 comments

Dan-VoiculescuDosarul in care Dan Voiculescu, fiica acestuia si seful posturilor Antena, Sorin Alexandrescu, sunt judecati in legatura cu santajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei a fost scos de pe rolul instantei si trimis unui judecator de camera preliminara, potrivit noilor coduri penale, informeaza Mediafax. Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, scoaterea de pe rol a dosarului in care fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata, alaturi de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF, Serban Pop, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.

La termenul de marti, avocatii si procurorul au aratat ca, in raport de faza de judecata in care se afla dosarul, acesta trebuie trimis unui judecator de camera preliminara, care sa indeplineasca procedurile prevazute de noul cod de procedura penala.

Totodata, instanta i-a pus in vedere procurorului DNA ca unitatea de parchet trebuie sa transmita instantei copii certificate ale rechizitoriului din dosar, care ulterior sa fie remise celor judecati.

Concret, magistratul de camera preliminara care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citatiilor, de furnizarea rechizitoriului si a altor documente din dosar inculpatilor, de verificarea legalitatii rechizitoriului si de solutionarea tuturor exceptiilor ce pot fi invocate de aparatorii inculpatilor sau de inculpati.

Durata maxima in care se poate face acest lucru este de 60 de zile, timp in care judecatorul trebuie sa decida daca investeste instanta de judecata cu dosarul sau daca il restituie unitatii de parchet.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.