Parlamentarii PDL au parasit comisia parlamentara privind modificarea Constitutiei

Parlamentarii PDL au parasit comisia parlamentara privind modificarea Constitutiei

by February 3, 2014 0 comments

Vasile-Blaga-foto-Agerpres[1]Parlamentarii PDL au părăsit, luni, dezbaterile din Comisia pentru revizuirea Constituţiei, după respingerea propunerii ca această comisie să reia discuţiile la toate articolele din legea fundamentală, pentru a o pune de acord cu referendumul, cu deciziile CC şi recomandările Comisiei de la Veneţia. La începutul şedinţei, deputatul democrat-liberal Ioan Oltean a propus ca membrii comisiei să reia dezbaterile pe fond, de la primul articol, pe legea fundamentală, solicitarea sa întrunind doar cinci voturi “pentru”, din partea parlamentarilor PDL şi a deputatului UDMR Mate Andras Levente, şi 18 voturi “împotrivă”.

Ulterior votului, parlamentarii PDL au părăsit sala, Ioan Oltean precizând că nu vor participa la lucrări în condiţiile în care solicitările lor au fost respinse.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, după şedinţa USL, că se doreşte până miercuri trecerea prin corpul de revizuire a Constituţiei, cu toate amendamentele, iar apoi trimiterea proiectului revizuit la Guvern, în timpul săptămânii, pentru a fi trimis Comisiei de la Veneţia.

El a precizat că luni se reuneşte Comisia de revizuire a Constituţiei, la începutul sesiunii parlamentare.

Crin Antonescu este şi preşedintele Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.