Primaria Capitalei a inceput eutanasierea cainilor vagabonzi

Primaria Capitalei a inceput eutanasierea cainilor vagabonzi

by February 20, 2014 0 comments

caini[1]Primaria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, a inceput de miercuri eutanasierea cainilor fara stapan din adaposturile municipalitatii, in doua zile fiind eutanasiati 187 de caini, potrivit datelor comunicate de institutie. Razvan Bancescu, director de proiect la ASPA, spune ca sunt eutanasiati cainii care stau mai mult de 14 zile in adapost si nu sunt adoptati, in acest moment in aceasta situatie fiind circa o mie de animale.

De asemenea, Bancescu acuza Colegiul Medicilor Veterinari din Romania ca incearca sa blocheze programul de sterilizare a cainilor cu si fara stapan.

Potrivit acestuia, Colegiul Medicilor Veterinari a initiat in mod netransparent un proiect de hotarare prin care costurile sterilizarii pentru un caine cresc de la 120 – 150 de lei la 450 – 500 lei, din cauza introducerii unor analize de sange – glicemie, timp de coagulare, radiografie pulmonara, examen cardiologic etc – inainte de sterilizare.

Acesta apreciaza ca masurile cerute de medicii veterinari sunt inutile deoarece in practica s-a dovedit ca mai putin de un caine dintr-o mie moare la sterilizare pe masa de operatie.

Bancescu spune ca municipalitatea nu va putea plati aceasta suma pentru fiecare caine adoptat deoarece inainte de adoptie trebuie sterilizati.

Aceasta masura, care se afla la nivelul de proiect, va ingreuna si bugetul posesorilor de caini. ASPA cere colegiului medicilor sa renunte la aceasta initiativa.

Incepand din septembrie si pana in prezent, Primaria eutanasia doar cainii care aveau boli incurabile.

Bancescu a explicat ca a inceput eutanasierea cainilor deoarece potrivit legii ei trebuie sa stea doar 14 zile in adapost iar dupa aceasta perioada Curtea de Conturi va cere socoteala pentru cheltuielile aferente ingrijirii animalului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<