Rudel Obreja a fost inregistrat de Sorin Ovidiu Vantu cu aparatura pusa la dispozitie de DNA/ Obreja: Vantu m-a amenintat cu moartea

Rudel Obreja a fost inregistrat de Sorin Ovidiu Vantu cu aparatura pusa la dispozitie de DNA/ Obreja: Vantu m-a amenintat cu moartea

by February 12, 2014 0 comments

sorin-ovidiu-vantu-mihai-spiridonica[1]Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a discutat cu Sorin Ovidiu Vîntu despre presupusa mită chiar în casa omului de afaceri, împânzită cu tehnică de înregistrare a Direcției Naționale Anticorupție, se arată în motivarea deciziei de arestare a lui Rudel Obreja.Într-un interviu telefonic dat din arest,Obreja susține că ar fi victima unei înscenări pusă la cale de SOV.Sorin Ovidiu Vîntu ar fi denunțătorul în dosarul în care Rudel Obreja este acuzat de trafic de influență.

Obreja se temea că va fi interceptat de DNA și i-a propus lui Sorin Ovidiu Vîntu să vorbească într-un cod sau să folosească sisteme de bruiaj. Cei doi au discutat în locuința lui SOV, împânzită cu microfoane și sisteme de monitorizare.

După ce Vîntu a fost condamnat și trimis la închisoare, Rudel Obreja ar fi trimis un intermediar pentru ca în schimbul sumei de un milion de euro să-l ajute în celălalt dosar aflat acum pe rolul Tribunalului București, în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru prăbușirea FNI

Rudel Obreja a declarat pentru Libertatea că ar fi victima unei înscenări puse la cale de Sorin Ovidiu Vîntu și de procurorii DNA. “A fost o măgărie a DNA, o înscenare realizată prin intermediul lui Sorin Ovidiu Vîntu, în scopul de a-şi obţine reducerea pedepsei în alt dosar. SOV, acelaşi om care ştiţi bine câţi oameni a înşelat”, a deschis Obreja discuţia telefonică purtată chiar din arest cu reporterii ziarului Libertatea.El nu a negat discuţiile despre bani cu SOV, însă spune că, de fapt, el a încercat să facă o afacere cu Vîntu.
“Aveam nevoie de cash şi urma să-i vând, pentru 1.000.000 de euro, drepturile litigioase ale unor evrei bogaţi. N-am primit de la el nici un euro, deşi Vîntu încerca cu obstinaţie să-mi dea banii, ceea ce mi s-a părut suspect. Ulterior am aflat că eu eram urmărit, aveam telefoanele ascultate şi microfoane inclusiv în casa mea! Probabil că DNA a vrut să mă prindă cu ceva, după ce, în cazul Galei Bute, nu a găsit nimic acuzator”, a mai afirmat fostul şef al Federaţiei de Box.

Rudel a mai spus că Sorin Ovidiu Vîntu s-a temut la un moment dat că nu-şi va putea respecta înţelegerea cu anchetatorii, aşa că ar fi trecut la ameninţări, inclusiv cu moartea. „Mai că-mi punea milionul de euro în braţe. La un moment dat, SOV mi-a zis: «Ia banii, Rudele. Dacă nu, moldovenii mei s-ar putea să-ţi ia gâtul»”.

Rudel Obreja a fost reținut de procurorii DNA pe 4 februarie, fiind acuzat că i-a cerut un milion de euro mită unui inculpat în schimbul exercitării pretinsei sale influențe pe lângă magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.