Traian Basescu ii cere lui Viktor Ianukovici sa nu recurga la forta impotriva manifestantilor

Traian Basescu ii cere lui Viktor Ianukovici sa nu recurga la forta impotriva manifestantilor

by February 19, 2014 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMPreședintele Traian Băsescu face un apel la preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, să nu ordone reprimarea protestatarilor din Ucraina, el arătându-se “profund îngrijorat de valul de violenţă şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Kievului”. “Un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criză de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele amintește că și în România au avut loc confruntări violente, la Revoluția din 1989 peste 1.000 de persoane pierzându-și viața în lupta pentru libertate și democrație.

”Am învăţat atunci că violenţa nu este o soluţie și că opţiunile trebuie căutate prin dialog democratic”, se arată în comunicatul președinției.

Traian Băsescu face apel la preşedintele Ucrainei să nu recurgă la forţă şi să nu ordone reprimarea protestatarilor avertizând că un asemenea gest nu poate constitui o soluţie democratică la criza de credibilitate a actualei majorităţi parlamentare.

”Continuarea reprimării manifestanților prin violență va duce, cu certitudine, la escaladarea confruntărilor și nu poate fi o soluție la actuala criză cu care se confruntă Ucraina” avertizează președintele Traian Băsescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<