Traian Basescu: Nu este oportuna aplicarea de sanctiuni economice Ucrainei

Traian Basescu: Nu este oportuna aplicarea de sanctiuni economice Ucrainei

by February 20, 2014 0 comments

traian-basescu-am-invatat-sa-nu-mai-cred-in-politicieni-94992[1] - CopyPresedinte Traian Basescu nu considera oportuna aplicarea de sanctiuni cu efecte economice asupra Ucrainei, insa apreciaza drept necesara impunerea unor sanctiuni severe la adresa persoanelor responsabile de utilizarea excesiva a fortei, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala. Seful statului a reiterat apelul catre presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, de a nu folosi armata pentru a reprima protestele de strada, solicitand, totodata, liderilor opozitiei de la Kiev sa se delimiteze de elementele radicale violente.

Comunicatul de presa al Presedintiei

Apelul presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, referitor la escaladarea violentelor din Ucraina

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, isi reafirma profunda ingrijorare fata de degradarea continua a situatiei din Ucraina, care a dus la pierderi de vieti omenesti, sute de raniti si la destabilizarea majora a statului ucrainean. Situatia actuala poate degenera intr-un conflict de proportii cu consecinte greu de anticipat pentru poporul ucrainean si pentru securitatea regionala la granita Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si a Uniunii Europene. Romania condamna folosirea disproportionata a fortei impotriva populatiei si respinge utilizarea violentei pentru atingerea obiectivelor politice.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, reia apelul la adresa presedintelui Ucrainei, domnul Viktor Ianukovici, de a nu folosi Armata in reprimarea protestelor din strada, iar fortele de politie sa nu recurga la utilizarea disproportionata a fortei impotriva manifestantilor.

Domnul presedinte Traian Basescu face apel, de asemenea, la liderii Opozitiei democratice, domnul Vitali Klitschko, domnul Arseniy Yatsenyuk si domnul Oleg Tyahnybok, sa se delimiteze de elementele radicale violente si sa nu se asocieze unor acte provocatoare la adresa fortelor de ordine.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, face apel la incetarea violentei din strada si la angajarea dialogului dintre Putere si Opozitie pentru solutionarea situatiei din Ucraina in interesul poporului ucrainean, pentru mentinerea statalitatii, a suveranitatii nationale, independentei si integritatii teritoriale a tarii.

Domnul presedinte Traian Basescu nu considera oportuna aplicarea de sanctiuni cu efecte economice asupra Ucrainei, dar apreciaza necesare sanctiuni severe la adresa persoanelor responsabile de utilizarea excesiva a fortei.

Analizand evolutiile din ultimele 48 de ore, domnul presedinte Traian Basescu considera ca singura solutie de revenire la un parcurs democratic al Ucrainei este satisfacerea integrala a revendicarilor Opozitiei si organizarea de alegeri anticipate la toate nivelurile.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.