Barack Obama: Lumea a mai sigura cand SUA si Europa sunt solidare

Barack Obama: Lumea a mai sigura cand SUA si Europa sunt solidare

by March 26, 2014 0 comments

barack-obama1[1]“Lumea este mult mai sigura atunci cand Europa si Statele Unite sunt solidare. SUA si Europa sunt unite in criza ucraineana, iar Rusia este singura”, a declarat, miercuri, presedintele american Barack Obama intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, la summit-ul UE – SUA de la Bruxelles. “Odata ce va exista acordul transatlantic de liber schimb, licentele pentru exportul de gaze naturale din SUA catre Europa s-ar acorda mult mai usor si s-ar reduce dependenta energetica fata de Rusia, lucru important in contextul geostrategic de azi”, a adaugat liderul de la Casa Alba.

Aceasta este prima vizita oficiala a lui Barack Obama in capitala Uniunii Europene de la preluarea mandatului de presedinte al SUA in 2009. Reuniunea de la Bruxelles este prevazuta sa includa discutii asupra situatiei din Ucraina, dar si asupra acordului transatlantic de liber schimb.

Barack Obama mai spune ca prezenta NATO este necesara in tarile care se simt vulnerabile in fata Rusiei, liderul de la Casa Alba declarandu-se “ingrijorat” de reducerea bugetelor pentru aparare in unele state europene.

De asemenea, Obama a dezvaluit ca Statele Unite si Europa au luat in calcul posibile sanctiuni impotriva sectorului energetic din Rusia, in cazul in care Moscova va continua agresiunile impotriva Ucrainei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.