Dan Radu Rusanu a demisionat din fruntea ASF dupa ce a fost arestat pentru 29 de zile

Dan Radu Rusanu a demisionat din fruntea ASF dupa ce a fost arestat pentru 29 de zile

by March 5, 2014 0 comments

CURTE CONTURI - LEGEPresedintele interimar al ASF, Daniel Daianu, a anuntat miercuri, ca Dan Radu Rusanu a demisionat de la conducerea ASF.  Daianu a facut aceasta declaratie la iesirea de la audierile comisiei senatoriale care ancheteaza ASF. Potrivit lui Daniel Daianu, el a aflat de demisie in jurul orei 11.00. Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui ASF Dan-Radu Rusanu, decizia fiind definitiva.

Rusanu a fost retinut pe 25 februarie de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

“Din ordonanta de extindere a urmaririi penale a rezultat ca exista date si indicii rezonabile, conform carora, pentru perpetuarea situatiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA si urmarind impunerea in cadrul consiliului ASF a anumitor persoane, dar si intarirea propriei puteri decizionale, Dan Radu Rusanu a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care sa dea caracter normativ si obligatoriu intereselor sale personale si de grup. Astfel, potrivit probelor administrate pana in prezent, a rezultat ca suspectul Rusanu a intocmit, in fapt, proiectul ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea OUG 93/2013 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si pentru modificarea Legii 136/1995, privind asigurarile si reasigurarile in Romania si a avizat, in calitate de presedinte al ASF, proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat in sedinta de guvern din 16.10.2013 si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei in 18.10.2013”, declara DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.