Japonia îi va oferi Ucrainei un ajutor financiar de peste 700 de milioane de euro

Japonia îi va oferi Ucrainei un ajutor financiar de peste 700 de milioane de euro

by March 22, 2014 0 comments

imagesCA9AAMZRJaponia îi va oferi Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 100 de miliarde de yeni (circa 710 milioane de euro), au semnalat sâmbătă surse din cadrul executivului nipon, potrivit Kyodo și EFE. Premierul japonez, Shinzo Abe, urmează să anunțe această măsură în cursul întrevederii informale pe care o va avea cu liderii G7, luni, la Haga, pentru a aborda situația din Ucraina, a informat sâmbătă agenția niponă Kyodo.

Obiectivul Japoniei este de a contribui la stabilitatea Ucrainei și de a combate dificultățile financiare pe care această țară le-ar putea suferi pe piețele internaționale din cauza tensiunilor din Crimeea după anexarea acestei peninsule ucrainene de către Rusia.

O parte din cele 100 de miliarde de yeni se va pune la dispoziția Kievului prin Fondul Monetar Internațional (FMI), au adăugat sursele din cadrul executivului japonez.

Shinzo Abe va participa luni la reuniunea liderilor statelor din G7 (Germania, Canada, SUA, Franța, Italia, Japonia și Marea Britanie) de la Haga, convocată de Washington pentru a discuta despre Ucraina.

Premierul nipon va participa, de asemenea, la o reuniune trilaterală cu președintele SUA, Barack Obama, și cu președinta Coreii de Sud, Park Geun-hye.

Japonia, care a respins alipirea Crimeii la Rusia, a suspendat negocierile cu Moscova pentru flexibilizarea regimului de vize și pentru semnarea altor acorduri bilaterale și examinează măsuri adiționale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.