Kelemen Hunor: Cea mai viabila solutie pentru TVR este insolventa

Kelemen Hunor: Cea mai viabila solutie pentru TVR este insolventa

by March 31, 2014 0 comments

13186009812010_11_04_kepg_1271415815_kelemen_hunor_csomakoros_03_rsz[1]Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că soluţia în cazul TVR trebuie propusă de Consiliul de Administraţie, arătând că sunt trei “soluţii mari şi late”, dar, în opinia sa, cea mai acceptabilă este insolvenţa, astfel încât într-un an se va ajunge la un echilibru al cheltuielilor.”Soluţia pentru TVR trebuie propusă din partea Consiliului de Administraţie. Sunt trei soluţii mari şi late în acest moment: intrarea în incapacitate de plată, insolvenţă sau desfiinţarea televiziunii. Nu ştiu Consiliul de Administraţie ce decizie va lua, dar, din punctul meu de vedere, o soluţie acceptabilă în acest moment este insolvenţa”, a spus vicepremierul Kelemen Hunor.

El a adăugat că insolvenţa înseamnă că televiziunea nu mai intră în faliment, va funcţiona şi va exista un plan de redresare din punct de vedere economic.

“Într-un an şi jumătate de zile se poate ajunge la echilibru în privinţa cheltuielilor. Există acum în jur de 800 de milioane datorie, din care 500 către bugetul de stat şi 300 către terţi şi trebuie găsită soluţia cea mai bună astfel încât serviciul public să funcţioneze”, a adăugat Kelemen Hunor.

Intrarea TVR în insolvenţă devine o soluţie fezabilă după numirea noului Consiliu de Administraţie în şedinţa de marţi a Parlamentului, varianta creşterii taxei radio-tv fiind o falsă soluţie pentru televiziunea publică care nu e luată în calcul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Decizia va fi luată după numirea noului CA, iar intrarea în insolvenţă este privită ca varianta cea mai bună, deoarece majorarea taxei ar fi doar o rezolvare de moment care ar fi şi nepotrivită în an electoral, au explicat, luni, sursele citate, arătând că TVR are nevoie de restructurare şi reorganizare, iar o hotărâre referitoare doar la majorarea taxei nu ar face decât să amâne insolvenţa. În plus, actuala conducere a TVR nu a putut să dea asigurări premierului Victor Ponta că, dacă Guvernul majorează taxa radio-tv, televiziunea publică nu va acumula noi datorii.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.