Kelemen Hunor: UDMR va intra la guvernare. Vom avea 2 ministri, un vicepremier si 15 secretari de stat

Kelemen Hunor: UDMR va intra la guvernare. Vom avea 2 ministri, un vicepremier si 15 secretari de stat

by March 3, 2014 0 comments

UDMR - CONFERINTA - CLUJ-NAPOCALiderul UDMR Kelemen Hunor a confirmat ca UDMR va intra la guvernare si va avea Ministerul Culturii, Ministerul Mediului, un post de vicepremier precum si 14 secretari de stat. Acordul politic va fi semnat la ora 15.30 impreuna cu premierul Victor Ponta, cand va fi facut public, iar premierul va anunta componenta guvernului. Hunor a subliniat faptul ca programul de guvernare din 2012 nu se schimba.

Ministerul Culturii, care fusese al PNL-ului, ii va reveni presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, iar Ministerul Mediului (care este al PSD) va fi condus de Attila Korodi, cei doi reprezentanti ai UDMR mai conducand aceste portofolii si in guvernarea PDL.

Intrebat de jurnalisti de ce au dorit aceleasi ministere pe care le-au mai avut, Hunora raspuns: “Eu nu am spus ca am vrut aceleasi ministere”, precizand ca decizia a fost luata in timpul negocierilor.

Declaratiile lui Kelemen Hunor:

  • Noi am constatat ca in acest moment Romania are nevoie de stabilitate guvernamentala. Contributia noastra este extrem de importanta, tinand cont de toate situatia din Romania
  • Conform acordului care va fi semnat am luat o decizie sa luam parte in structurile guvernamentale cu ministri si secretari de stat.
  • Suntem de acord cu programul guvernamental din 2012, acordul politic nu adauga nimic in programul de guvernare.
  • In urma negocierilor vom avea doua ministere (ministerul Culturii si Mediului) si functia de viceprim-ministru asa cum era normal, daca celelalte partide au viceprim-ministru, atunci si UDMR va avea.
  • Continutul acordului pe care il vom semna la 15.30 il vom face public.
  • Nu pot sa va spun detaliile negocierilor. Am ajuns la o concluzie foarte buna.
  • Am tinut cont de procentul nostru in cadrul coalitiei. asta inseamna in mare 14 pozitii in ministere, secretari de stat
  • Nu exista anexe totul este public nu se adauga nicio virgula la programul de guvernare.
  • Eu nu semnez nimic cu dan voiculescu, nu l-am reevaluat. sunt convins ca nu va avea o influenta asupra deciziilor din guvern
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.