MAE: Ambasada romana de la Moscova a primit o scrisoare de la Vladimir jirinovschi care propune impartirea Ucrainei intre Polonia, Ungaria si Romania

MAE: Ambasada romana de la Moscova a primit o scrisoare de la Vladimir jirinovschi care propune impartirea Ucrainei intre Polonia, Ungaria si Romania

by March 24, 2014 0 comments

TITUS CORLATEAN - CONFERINTAMinisterul roman de Externe a confirmat luni ca ambasada Romaniei la Moscova a primit o scrisoare din partea politicianul ultranationalist rus Vladimir Jirinovski, prin care acesta propune divizarea Ucrainei. “Scrisoarea a fost primita de ambasada noastra din Moscova. Astfel de propuneri nu au nevoie de niciun comentariu”, a afirmat purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu, intr-un mesaj postat pe twitter. Ministerul polonez de externe a anuntat tot luni ca tara sa a primit o scrisoare oficiala din partea vicepresedintelui Dumei Vladimir Jirinovski prin care se propune impartirea zonei de vest a Ucrainei intre Polonia, Ungaria si Romania.

O solutie ca Ucraina “sa se linisteasca” este cedarea teritoriilor straine pe care aceasta le-a obtinut de la Polonia, Ungaria si Romania, declara saptamana trecuta  politicianul ultranationalist rus Vladimir Jirinovski, citat de site-ul moldova.org.

“Aceste doua parti ale Ucrainei, de est si de vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internationalism sa ajute in aceasta situatie. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare galagie, am fost nevoiti sa-l luam de la Polonia, pentru ca armata hitlerista sa ramana cat mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelasi motiv. Iar pe Bucovina si Basarabia le-am luat in 1939. Daca nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pamanturi”, a declarat Jirinovski in urma cu o saptamana, la televiziunea publica ruseasca.

Liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia spunea ca, in cazul in care aceste teritorii din vestul Ucrainei ar fi restituite, “centrul ar fi mai cuminte”. “Ce propun eu? Sa ia Polonia regiunea care ii apartine, Ungaria sa ia Transcarpatia, mai ales ca majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiara”, a declarat politicianul rus.

“In Basarabia si Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de romana. Romania viseaza demult sa le ia inapoi”, a continuat acesta. “Sunt trei tari membre NATO”, a adaugat el, referindu-se la Polonia, Ungaria si Romania.

“Transnistria sa revina la noi, este pamant rusesc”, a mai apreciat politicianul, subliniind ca “doar atunci Ucraina se va linisti”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.