Titus Corlatean: Referendumul din Crimeea, inadmisibil si ilegal. O amenintare la integritatea Ucrainei

Titus Corlatean: Referendumul din Crimeea, inadmisibil si ilegal. O amenintare la integritatea Ucrainei

by March 6, 2014 0 comments

TITUS CORLATEAN - CONFERINTASeful diplomatiei romane, Titus Corlatean, afirma ca anuntatul referendum privind intrarea Crimeei in componenta Rusiei reprezinta o actiune “inadmisibila si ilegala” si o “amenintare directa la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei”.“Decizia de astazi (joi), 6 martie, a autoritatilor Republicii Autonome Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse si supunerea acestei optiuni unui referendum la nivel local, la 16 martie, fara acordul autoritatilor centrale de la Kiev, este inadmisibila si ilegala, reprezentand o amenintare directa la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei”, afirma Corlatean, citat intr-un comunicat al Ministerului roman de Externe.

Acesta precizeaza ca Republica Autonoma Crimeea “este parte integranta a teritoriului suveran al Ucrainei independente, in interiorul frontierelor Ucrainei, recunoscute pe plan international”.

“Conform normelor de drept international si cadrului constitutional si legal in vigoare al Ucrainei, orice demers cu privire la definirea statutului Republicii Autonome Crimeea trebuie sa se realizeze in consultare si cu acordul autoritatilor centrale de la Kiev”, potrivit sursei citate.

Parlamentul din Crimeea a adoptat o motiune ca regiunea sa se uneasca cu Rusia, anunta Ria Novosti. In plus, legislatorii regiunii autonome Crimeea au mai decis, joi, sa mute data referendumului privind statutul regiunii pe 16 martie, desi initial era stabilita pentru 25 mai si apoi 30 martie si au votat includerea unei intrebari prin care oamenii sa declare daca doresc sa intre in Federatia Rusa.

Vicepremierul regiunii autonome Crimeea, Rustam Temirgaliev a anuntat joi ca parlamentarii regionali au schimbat data referendumului pentru 16 martie, un referendum care va contine doua intrebari.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.