Valeriu Zgonea: Daca Traian Basescu nu ar fi numit ministri, am fi trecut la instrumentul hard- suspendarea

Valeriu Zgonea: Daca Traian Basescu nu ar fi numit ministri, am fi trecut la instrumentul hard- suspendarea

by March 6, 2014 0 comments

valeriu-zgonea-blaga-si-anastase-pot-sa-sesizeze-si-pe-mama-curtii-constitutionale-155142[1]Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, ca instrumentul “hard” pentru situatia in care seful statului, Traian Basescu, nu ar fi numit noii ministri ar fi fost suspendarea din functie, el aratand ca nu se doreste folosirea acestuia de catre actuala coalitie guvernamentala, scrie Mediafax. “Noi avem doua instrumente: instrumentul soft – sa putem comunica cu ambasadele, sa putem informa omologii, presedintii parlamentelor europene; sau instrumentul hard – pe care nu vrem sa-l folosim pentru ca credem ca intotdeuna in democratie dialogul si negocierea sunt importante – supendarea presedintelui”, a precizat Zgonea, motivand astfel intrevederea de marti dintre premierul Victor Ponta si ambasadorii statelor UE la Bucuresti.

Zgonea a sustinut ca Basescu a incalcat Constitutia, intrucat articolul 85 din legea fundamentala si deciziile CC il obligau pe seful statului sa numeasca ministrii independent de depunerea unei contestatii la Curte de catre opozitia parlamentara.

El a spus ca Traian Basescu a inteles acest lucru si a procedat la numirea ministrilor. Zgonea a aratat ca, in consecinta, nu a mai transmis scrisori catre presedintii parlamentaelor statelor UE.

Intrebat daca s-ar fi luat in calcul suspendarea din functie in situatia in care presedintele nu ar fi numit noii ministri, Zgonea a negat.

“Nu. V-am spus care sunt caile de atac pe care le are un Parlament ales democratic. Noi am folosit acea cale sa stam la masa, sa negociem, am informat si ambasadele UE la Bucuresti. Lucrurile s-au inchis, avem un guvern stabil”, a spus Zgonea.

El a mai spus ca apreciaza deschiderea si intelegerea de care a dat dovada Basescu.

“Apreciez foarte mult deschiderea presedintelui si intelegerea de care a dat dovada, pentru ca la un moment dat a fost virusat ca poate sa joace si altfel decat in limitele constitutionale”, a mai spus Zgonea.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<