Victor Ponta: Tokes cred ca habar n-are unde-i Crimeea! Si Romania are insa propriii extremisti

Victor Ponta: Tokes cred ca habar n-are unde-i Crimeea! Si Romania are insa propriii extremisti

by March 12, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, in replica la afirmatiile facute de Laszlo Tokes in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, ca eurodeputatul habar n-are unde-i Crimeea.

“Cred ca habar n-are unde-i Crimeea”, a spus Victor Ponta despre eurodeputatul Laszlo Tokes.

Acesta a declarat ca apreciaza ca UDMR nu l-a pus pe Tokes pe listele pentru europarlamentare si ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a delimitat de aceasta poveste.

“Vreau sa fim insa corecti: avem si noi extremistii nostri, la Bucuresti, care seara la televiziuni se exprima la fel ca Tokes, doar ca in limba romana, asa ca hai sa fim atenti la ai nostri si, evident, sa-i sanctionam pe ai lor”, a completat Ponta.

Ponta, intalnire cu Soros: Neaga ca s-ar fi discutat despre Rosia Montana

Eurodeputatii romani de etnie maghiara Laszlo Tokes si Csaba Sogor au vorbit luni, in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, despre marsul neautorizat de luni, de la Targu Mures, la care au participat cateva mii de persoane.

Tokes compara Tinutul Secuiesc cu Crimeea: Secuii devin o minoritate pe propriul teritoriu

Ei au solicitat sustinerea institutiilor europene si a comunitatii internationale in general pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.

Eurodeputatul Laszlo Tokes, din grupul PPE, a declarat ca evenimentele de Targu Mures au fost “o demonstratie impotriva politicii de asimilare duse de guvernul din Romania”.

“Aceasta populatie, secuii din Romania, incepe sa devina o minoritate pe propriul teritoriu, ca si cei care traiesc in Crimeea acum”, a afirmat Tokes. Eurodeputatul a cerut Romaniei, PE si celorlalte institutiilor europene sa ajute aceasta minoritate sa obtina autonomia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.