Mircea Dusa: Prefectul de Mures va fi roman. UDMR sa se ocupe de obiectivele economice ale ungurilor

Mircea Dusa: Prefectul de Mures va fi roman. UDMR sa se ocupe de obiectivele economice ale ungurilor

by April 25, 2014 0 comments

mircea-dusa-stefan-micsik[1]Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat, vineri, că, în opinia sa, prefectul de Mureş va fi român, deoarece acesta trebuie să se ocupe de obiectivele de guvernare, în timp ce UDMR ar trebui să fie interesată de ţintele economice ale maghiarilor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Mircea Duşa a participat, vineri, la învestirea în funcţie a noului subprefect de Mureş, Vasile Liviu Oprea, care va exercita şi atribuţii de prefect până la numirea unui titular pe acest post, după ce Guvernul l-a retras din această funcţie, miercuri, pe Corneliu Grosu, care urmează să iasă la pensie.

În timpul ceremoniei, Duşa i-a spus noului subprefect că a fost numit în această funcţie “într-o perioadă complexă”, în care va avea de organizat alegerile europarlamentare, dar şi locale, pentru scrutinul din Ideciu de Jos, unde primarul a murit.

Ulterior, Duşa a declarat presei că urmează ca, la propunerea Ministerului Administraţiei, să fie numit şi un prefect în judeţul Mureş, “într-o perioadă rezonabilă”, dar până atunci, conform legii, Oprea va avea şi atribuţii de prefect.

Întrebat despre posibilitatea numirii unui prefect UDMR în Mureş, Duşa a răspuns că, în calitate de “om care provine din această zonă”, judeţul ar trebui să aibă un prefect român.

“În primul rând, nu pot să vă confirm această informaţie, sigur că au existat discuţii, dar v-aţi convins că şi la Covasna şi la Harghita au rămas prefecţii români în funcţie şi eu cred că va rămâne un prefect român şi la judeţul Mureş. Pentru că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, este o funcţie apolitică şi trebuie să se ocupe de realizarea obiectivelor de guvernare şi de urmărirea respectării legii şi a Constituţiei”, a spus Duşa.

El a adăugat că pe reprezentanţii Uniunii “ar trebui să-i intereseze mai mult realizarea obiectivelor economice şi sociale”.

“UDMR este la guvernare, dar eu cred că ar trebui să se intereseze mai mult de realizarea obiectivelor economice şi sociale în localităţile în care populaţia de etnie maghiară este majoritară şi de crearea condiţiilor de muncă şi de viaţă pe care maghiarii, ca şi românii, de altfel, le aşteaptă. (…) Eu, ca om care provine din această zonă, nu pot să afirm decât că prefectul trebuie să fie un specialist în domeniu şi că prefectul trebuie să fie în aceste judeţe şi pentru populaţia care trăieşte în aceste judeţe, un prefect român. Şi am insistat ca şi în judeţul Harghita şi în judeţul Covasna prefecţii să fie români. Până la urmă, să ştiţi că în judeţul Harghita e un prefect român, care e apreciat şi de români şi de maghiari. Atunci când îţi faci datoria conform legii şi eşti echidistant, lumea te apreciază”, a spus Duşa.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<