Mircea Geoană: NU imi place sa ma autopropun, dar… în PSD sunt doi potențiali candidați: Victor Ponta și cu mine

Mircea Geoană: NU imi place sa ma autopropun, dar… în PSD sunt doi potențiali candidați: Victor Ponta și cu mine

by April 11, 2014 0 comments

mircea-geoanaSenatorul PSD Mircea Geoană a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Bistrița, că există o cutumă în partid ca președintele acestuia să fie și candidatul formațiunii pentru alegerile prezidențiale, însă decizia îi aparține lui Victor Ponta, informeaza Agerpres.

Geoană a spus că se bucură că PSD își dorește să aibă propriul candidat la prezidențiale, pentru că o altă soluție ar fi fost “nenaturală”.

“Ce a spus domnul Victor Ponta ca președinte al PSD este situația de fapt, nimeni nu ascunde nimic. Nu pot decât să mă bucur că, pe măsură ce ne vindecăm după rana lăsată după părăsirea corabiei de către domnul Antonescu, colegii și colegele mele se îndreaptă către soluția naturală, ca PSD, cel mai mare partid al României, să aibă candidat propriu la prezidențiale. Eu asta susțin, am spus-o de ani de zile, o spun și acum și mă bucur că, pe fiecare zi ce trece, și Victor Ponta, și colegii mei din partid se îndreaptă către această soluție absolut firească. Ar fi nenatural ca PSD să nu aibă candidat și ar fi și riscant pentru un alt candidat susținut de noi, care ar avea dificultăți chiar să intre în turul al doilea”, este de părere senatorul social-democrat

Fostul lider al PSD spune că, dacă Victor Ponta își va dori să candideze, partidul îl va susține, pentru că există această cutumă, ca liderul formațiunii să fie și candidatul pentru alegerile prezidențiale.

“Este o cutumă, este ceva nescris în partid, dar Victor Ponta e un lider tânăr. Așa cum a spus-o de nenumărate ori, după 25 mai va lua o decizie, vom lua o decizie și, într-un congres al partidului, vom alege formula cea mai bună. Dacă asta își va dori, partidul îl va susține. Dacă își dorește să continue ca prim ministru, va trebui să ne gândim la altă soluție”, a spus Geoană.

Întrebat dacă nu își dorește să fie el candidatul social-democraților pentru Palatul Cotroceni, Mircea Geoană a răspuns că nu îi place să se autopropună, dar a admis că reprezintă o variantă.

“Nu îmi place să mă autopropun, dar domnul Ponta a făcut o enumerare de potențiali candidați, a spus-o dânsul și nu am cum să nu fiu de acord cu președintele partidului, că în PSD sunt doi potențiali candidați: domnia sa și cu mine. Vom decide după 25 mai, vedem ce se întâmplă și la alte partide. Va fi o undă de șoc, ca la Târlișua, și pe la PNL, și pe la PDL. O să vedem, luăm o decizie cu toții, cu calm și cu rațiune și extrem de colegial. Noi nu suntem în partid într-un concurs de frumusețe între potențialii candidați, pur și simplu suntem un partid prea serios, prea matur, prea mare și prea responsabil ca să cădem în astfel de tentații facile”, a mai declarat Geoană.

În opinia senatorului PSD, necâștigarea alegerilor prezidențiale de către candidatul social-democrat ar însemna “reinventarea regimului Băsescu”.

“Scopul nostru este să putem să câștigăm alegerile prezidențiale, pentru că orice altă formă, în afara unui candidat de-al nostru, înseamnă, de fapt, reinventarea regimului Băsescu. Toți se duc către formarea unui bloc, unui conglomerat pe zona de dreapta sau pseudo-dreapta, care înseamnă, într-o formă sau alta, negocierea cu Traian Băsescu. Înseamnă că un candidat din zona respectivă, oricum s-ar numi acela, înseamnă reinventarea și continuarea regimului Băsescu. Este un lucru care nu este bun pentru țară. A fost de ajuns, zece ani de zile este mult prea mult deja și avem obligația să dăm României un început nou, după 25 de ani de reformă mai mult sau mai puțin convingătoare și după 10 ani de regim Băsescu, într-o lume care se schimbă, într-o regiune care este extrem de volatilă și extrem de intensă”, a afirmat Geoană.

Mircea Geoană se află într-o vizită de o zi în județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care a participat la o dezbatere pe probleme de mediu, alături de membrii comisiei de specialitate din Camera Deputaților și ministrul delegat pentru Ape și Păduri, Doina Pană, după care sunt programate o acțiune de plantare de puieți la Sângeorz-Băi și o vizită la pepiniera din Lunca Ilvei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.