Senatorii si-au votat o luna de vacanta pe perioada campaniei pentru europarlamentare

Senatorii si-au votat o luna de vacanta pe perioada campaniei pentru europarlamentare

by April 22, 2014 0 comments

PARLAMENT - DECLARATIE - INDEPENDENTA - KOSOVOSenatorii vor lucra saptamana viitoare doua zile in plen, iar apoi vor mai avea sedinta abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv in 26 mai, conform deciziei Biroului permanent, citata de Mediafax. Anuntul a fost facut de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care si-a exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.
“Reprezentantii din Biroul Permanent ai PNL au votat impotriva acestei propuneri, sustinuta de celelalte partide, trebuie sa spun ca si reprezentantul PDL s-a abtinut. Propunerea este ca sa venim si saptamana viitoare, doar luni si marti, deci din nou sa se legifereze doar trei ore, trei ore si jumatate pe saptamana, si dupa aceea sa nu mai venim deloc la Parlament”, a spus Hasotti.

El a precizat ca exista posibilitatea ca Biroul Permanent care va fi convocat in fiecare zi de luni sa ia decizia de a convoca plenul Senatului.

Liderul senatorilor PNL a precizat ca pentru sedinta de plen de marti sunt 45 de proiecte si propuneri legislative cu termen de adoptare tacita marti sau miercuri.

“Mie mi se pare ca Parlamentul, implicit Senatul, este in primul rand pentru a legifera. Sigur ca suntem oameni politici, campania electorala trebuie sa se desfasoare, trebuie sa participam la campania electorala, dar in momentul in care Parlamentul adopta tacit propuneri legislative trebuie sa avem foarte mare grija in ce masura nu gresim atunci cand intram intr-o inactivitate, nu spun intr-o vacanta, parlamentara”, a mai spus Hasotti.

El a mai precizat ca dupa data de 26 mai se va lucra trei zile pe saptamana in plenul Senatului.


Moneda jubiliara, emisiune de timbre si dezbatere la nivel academic, la 150 de ani de la infiintarea Senatului

Tot marti, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca Senatul vrea sa emita, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei (BNR), o moneda jubiliara cu ocazia celebrarii a 150 de ani de activitate a Camerei Superioare a Parlamentului.

“In colaborare cu Banca Nationala incercam sa scoatem o moneda jubiliara. Impreuna cu Romfilatelia, de asemenea, incercam sa vedem daca putem cu acest prilej sa avem o emisiune de timbre, o emisiune mai speciala si, sigur, nu in ultimul rand, o dezbatere de nivel academic legata de rolul Senatului astazi si in perspectiva pe care dorim sa o organizam sub egida Academiei Romane”, a spus Tariceanu la Palatul Parlamentului.

In ceea ce priveste data celebrarii, presedintele Senatului a precizat ca aceasta s-a schimbat.

“Nu ramane data de 17 iunie. Am propus data de 17 iunie, deci am modificat data care era stabilita initial spre sfarsitul lunii iunie, am adus-o pe 17 (iunie n.r.), colegii mei, liderii de grup, au acceptat data dar, sigur, nu numai data este importanta. Cu acel prilej vom organiza o sesiune solemna a Senatului, vom avea o serie de invitati. Vom putea sa oferim doua carti. Una dintre ele cuprinde o serie de referiri la personalitati marcante din istoria Senatului, la scurte biografii ale acelor persoane, cealalta carte va fi un album dedicat Senatului, care va contine mai mult o parte grafica”, a explicat presedintele Senatului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.