Stenograme: Judecatorul Mustață negocia mita în WC/ Suparat că MM Stoica nu vrea să dea mită: Fir-ar mama lui a dracu

Stenograme: Judecatorul Mustață negocia mita în WC/ Suparat că MM Stoica nu vrea să dea mită: Fir-ar mama lui a dracu

Stenograme: Judecatorul Mustață negocia mita în WC/ Suparat că MM Stoica nu vrea să dea mită: Fir-ar mama lui a dracu

by April 30, 2014 0 comments

Ion Boraciu i-ar fi spus judecătorului Stan Mustaţă că Mihai Stoica nu voia să dea mită, pentru că aprecia că “pe bune iese”, ceea ce l-a enervat pe magistrat, care a replicat: “Fir-ar mama ei a dracu! Băga-şi-ar…în mama ei!”, arată procurorii, în referatul cu propunerea de arestare a judecătorului.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a judecătorului Stan Mustaţă, că, aflând că apărătorul lui Mihai Stoica, condamnat în dosarul transferurilor de jucători, era o prietenă a lui Ion Boraciu -“Avocată o are pe doamna aia blondă. Şi aia e prietena mea”-, Mustaţă i-a sugerat lui Boraciu să o contacteze.

Ulterior, Ion Boraciu i-ar fi spus magistratului că Mihai Stoica aprecia că o hotărâre favorabilă era întemeiată: “Nu vrea, că zice că pe bune iese şi…”, ceea ce l-a enervat pe magistrat, care a replicat: “Fir-ar mama ei a dracu! Băga-şi-ar …(cuvânt obscen)… în mama ei!”.

Procurorii mai spun că judecătorul Stan Mustaţă ar fi cerut “500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, însă nu mai puţin de 300 milioane”.

“Stan Mustaţă a afirmat că poate să dispună o soluţie favorabilă – punere în libertate sau scăderea pedepsei – în schimbul unei sume de bani pe care iniţial nu a precizat-o, prilej cu care judecătorul a comentat faptul că Mihai Stoica are bani şi că are mulţi avocaţi. Ulterior, cu prilejul discuţiei din data de 28.04.2014, Stan Mustaţă a precizat că suma de bani pe care ar fi putut să o plătească Mihai Stoica, în schimbul soluţiei favorabile, putea să fie de 500 de milioane lei vechi sau chiar 400 de milioane, însă nu mai puţin de 300 milioane”, precizează procurorii, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile, marţi noapte, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.
Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă, contestaţiile judecătorului şi grefierei urmând să se judece la instanţa supremă.

Cei doi au fost reţinuţi marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DNA a precizat că în acest dosar sunt urmăriţi penal şi Ion Boraciu şi Florian Alexandru, prin intermediul cărora Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustaţă, Boraciu şi Alexandru au constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

“În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informaţii cu caracter confidenţial din dosarele penale aflate pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea identificării şi contactării mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă, în scopul pretinderii de la aceştia a unor foloase materiale, în schimbul obţinerii unor hotărâri judecătoreşti favorabile”, a arătat DNA.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<