SUA vor suplimentarea prezentei americane pe teritoriul Romaniei. Vor veni inca 600 de soldati

SUA vor suplimentarea prezentei americane pe teritoriul Romaniei. Vor veni inca 600 de soldati

by April 1, 2014 0 comments

imagesCA4DEXCNSUA cer României sprijinul pentru extinderea operaţiunilor militare de la baza din localitatea Mihail Kogălniceanu. Washingtonul doreşte să aducă în România încă 600 de militari, dar şi “avioane necesare pentru îndeplinirea misiunilor specifice”, arată o scrisoare trimisă de preşedintele Traian Băsescu către Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

“Ambasada SUA la Bucureşti a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru extinderea operaţiunilor actuale la Centrul Administrativ MIhail Kogălniceanu, precizează o scrisoare trimisă de Traian Băsescu preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Solicitarea Ambasadei SUA se referă la dislocarea la Mihail Kogălniceanu “a unor elemente ale unei unităţi de infanterie marină denumită Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-Crisis Response (SP MAGTF-CR), cu până la 600 de militari, precum şi de un număr de aeronave militare necesare pentru îndeplinirea misiunilor specifice”, mai spune Băsescu în scrisoare.

Prin dislocarea elementelor menţionate, numărul total de militari americani în România se va ridica la maxim 1.600 de militari.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<