Vladimir Putin: Oamenii trebuie sa li se permita sa-si decida singuri soarta

Vladimir Putin: Oamenii trebuie sa li se permita sa-si decida singuri soarta

by April 17, 2014 0 comments

putinPresedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat joi, vorbind despre solicitarea Transnistriei de integrare in Federatia rusa, ca “oamenii trebuie sa aiba dreptul sa-si decida singuri soarta”, scrie Reuters. “Oamenilor trebuie sa li se permita sa-si determine propriul lor destin. Pentru acest lucru vom lucra cu partenerii nostri”, a spus acesta, intr-o sesiune televizata de intrebari si raspunsuri.

Sovietul Suprem de la Tiraspol (legislativul) a cerut oficial miercuri autoritatilor de la Moscova, inclusiv presedintelui Vladimir Putin, sa recunoasca independenta Transnistriei, relata Agerpres.

Solicitarea va fi de asemenea transmisa Dumei de Stat ruse (camera inferioara a parlamentului rus), Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus), Misiunii OSCE si ONU, potrivit agentiei oficiale de stiri de la Tiraspol Novosti PMR.

In document, deputatii de la Tiraspol fac referire la prevederile Cartei ONU cu privire la dreptul popoarelor la autodeterminare si la rezultatele unui referendum desfasurat in Transnistria in 2006 (considerat ilegal de comunitatea internationala n.red), la care peste 97% dintre participanti s-au pronuntat pentru independenta Transnistriei, cu anexarea ei ulterioara la Federatia Rusa.

Presedintele nerecunoscut al Sovietului Suprem, Mihai Burla, a spus ca declaratii similare au fost adoptate si transmise anterior din partea autoritatilor locale si a societatii civile.

Solicitarea respectiva a fost sustinuta si de liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, potrivit Novosti PMR.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.