A inceput revolutia in PNL: La Prahova, lideri ai partidului refuza fuziunea cu PDL

A inceput revolutia in PNL: La Prahova, lideri ai partidului refuza fuziunea cu PDL

A inceput revolutia in PNL: La Prahova, lideri ai partidului refuza fuziunea cu PDL

by May 30, 2014 0 comments

Un scandal a avut loc, joi seară, la PNL Prahova după ce membri din structura de conducere a filialei au refuzat să participe la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în care urma să se discute fuziunea cu PDL, motiv pentru care preşedintele PNL Prahova a schimbat încuietoarea de la intrarea în sediu.

Mai mulţi membri din conducerea PNL Prahova contestă şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, acuzând că aceasta este nestatutară, ei refuzând să participe la şedinţa de joi pe motiv că nu vor alianța “pe picior” cu PDL, astfel că preşedintele organizației județene, Mircea Roşca, a decis schimbarea încuietorii de la intrarea în sediul PNL Prahova, pentru ca liberalii să nu mai aibă acces în sediul partidului.

“Am fost oripilat astăzi, după ce am preferat să nu ne prezentăm la o şedinţă în care se punea problema fuziunii cu PDL, un lucru pe care nu-l putem decide ca oameni politici, care facem politică de foarte mulţi ani şi ţinem la Partidul Naţional Liberal, nu o putem lua pe picior ca şi decizie. Am preferat să nu ne prezentăm astăzi (n.r. -joi) la şedinţă, să luăm o decizie pe picior, după care am aflat că preşedintele Mircea Roşca nu numai că ne-a adus fel de fel de injurii în această şedinţă care era şi nestatutară, dar a şi schimbat yala de la intrarea în sediu. Sunt secretar general al partidului şi totuşi nu pot să accept astfel de chestiuni care s-au întâmplat şi acum doi ani la fostul preşedinte Semcu”, a declarat corespondentului MEDIAFAX secretarul general al PNL Prahova, deputatul Nicolae Alexandri, care este, de asemenea, preşedinte al PNL Ploieşti.

Potrivit acestuia, de la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova convocată joi seară, în care ar fi trebuit să se discute alianța dintre PNL şi PDL, au lipsit cei mai mulţi dintre parlamentarii PNL din Prahova, pentru că aceştia nu au primit garanţii că în urma fuziunii partidul îşi va păstra numele şi identitatea doctrinară.

“Nu pot să accept că atât timp cât nu există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal sau a Congresului care să statueze foarte clar drumul pe care-l luăm de aici înainte, noi să avem astăzi de a face cu un vot pe această chestiune, alianţa cu PDL, un partid spălat, un partid care a fost trecut prin Albalux, dar care nu are nicio legătură cu noi, liberalii. Este în continuare partidul emanat din partidul lui Băsescu şi noi nu putem accepta că în urma unei fuziuni ar putea dispărea numele de PNL. Nu pot să accept asta. Nu pot să accept să fac o fuziune cu un partid care nu mă reprezintă pe mine şi nu reprezintă PNL. Nimeni nu ne-a spus că o condiţie pentru o fuziune va fi păstrarea PNL-ului. Dacă ni se spunea acest lucru, da asta este condiţia de la care nu derogăm, era altceva. Dar să iau astfel de decizii fără să ştiu dacă PNL-ul va rămâne PNL sau se va transforma în Partidul Popular nu ştiu care, nu ştiu cum, eu nu accept asta şi nu acceptă asta nici colegi de-ai noştri care azi nu au fost prezenţi la această şedinţă a Biroului Permanent Judeţean”, a mai spus secretarul general al PNL Prahova.

Acesta a adăugat că la şedinţa de joi seară a BPJ al PNL Prahova a participat un singur parlamentar liberal din Prahova, în afară de preşedintele Mircea Roşca, şi că acel parlamentar “la un moment dat a părăsit şedinţa văzând despre ce e vorba”.

De asemenea, Nicolae Alexandri a spus că este “jignit profund” de decizia preşedintelui PNL Prahova de a interzice accesul parlamentarilor în sediul PNL Prahova prin schimbarea yalei de la intrarea în sediu.
Întrebat dacă după şedinţa de joi seară cere demisia preşedintelui PNL Prahova, secretarul general al filialei judeţene a spus că nu va mai accepta niciodată să lucreze cu Mircea Roşca în calitatea acestuia de lider al PNL Prahova, “dacă PNL-ul va rămâne PNL”.

“Eu coleg în filiala Prahova a PNL – dacă va rămâne PNL – nu voi mai fi niciodată. Pentru acest gest pe care l-a făcut astăzi nu pot să mai fiu coleg sub nicio formă cu domnul Roşca dacă va rămâne preşedinte al PNL Prahova, repet, dacă va rămâne PNL-ul PNL. Dacă nu va rămâne PNL-ul PNL nici vorbă să mai fiu membru al acestui partid nou înfiinţat, eu rămân liberal, merg acasă la mine şi-mi văd de treaba mea. Membru unui partid în care va rămâne preşedinte Mircea Roşca eu nu voi rămâne”, a mai spus Nicolae Alexandri.

Preşedintele PNL, Mircea Roşca, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la cele întâmplate la sediul PNL Prahova şi la motivele care l-au determinat să blocheze accesul parlamentarilor în sediul partidului.

Joi, urma să aibă loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL Prahova, în cadrul căreia să se discute despre alianța cu PDL.

Consiliul Local Ploieşti este format din 27 de consilieri, iar dintre aceştia 10 sunt de la PDL, 8 sunt de la PNL, 5, de la PSD, 3, de la PPDD şi unul de la PC. Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, este membru PSD.
În Consiliul Judeţean Prahova, din totalul de 37 de mandate PDL deţine 13, PSD are 11, PNL are 8 mandate, PPDD are 4 mandate şi PC are un consilier. CJ Prahova este condus de social-democratul Mircea Cosma.
Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul discuțiilor cu liderii PDL, că toate alianțele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorități locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus, la rândul său, că PDL şi PNL au stabilit că de joi grupurile parlamentare liberale şi democrat-liberale din cele două Camere vor lucra împreună şi tot de joi vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide.

“De mâine (joi – n.r.) vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide şi (…) ceilalţi colegi vor constitui grupurile necesare pentru a crea, pentru a lucra la acest proiect pentru România, pentru a începe discuţii localitate cu localitate, judeţ cu judeţ, pentru a aduna forţele celor două partide, astfel încât într-un timp, cum spuneam eu, cât mai scurt, dacă s-ar putea mâine dimineaţă, dar nu o să putem, să ajungem la a construi un foarte puternic partid de centru-dreapta din România”, a afirmat Blaga.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.