CCR: Președintele poate să susțină un partid în campanie

CCR: Președintele poate să susțină un partid în campanie

CCR: Președintele poate să susțină un partid în campanie

by May 21, 2014 0 comments

Judecătorii Curţii Constituţionale decid miercuri dacă preşedintele României poate sau nu să susţină un partid în campania electorală. Premierul Victor Ponta s-a plâns Curţii de faptul că Traian Băsescu s-a îmbrăcat într-un tricou alb cu iniţialele Partidului Mişcarea Populară şi a anunţat public numele partidului pe care îl va vota în 25 mai. CCR va mai decide si in privinta plingerii inaintate de seful statuljui referitor la refuzul premierului de a semna decretele de decorare pentru conducerea ICR.

Curtea trebuie să precizeze şi dacă gestul lui Traian Băsescu a generat un conflict între Guvern şi Preşedinţie.

În decizii anterioare, judecătorii au apreciat că preşedintele poate exprima opinii şi opţiuni politice, iar acestea se încadrează în limitele libertăţii de exprimare.

Curtea decide miercuri şi cu privire la plângerea depusă de Traian Băsescu referitoare la refuzul lui Victor Ponta de a contrasemna, fără motivare, decretele de decorare a fostei echipe de conducere a ICR. Este vorba de Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru. Cei patru au condus ICR din 2005 până în 2012.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.