Crin Antonescu: Nu mai candidez la prezidentiale. Avem nevoie urgent de un reprezentant al dreptei

Crin Antonescu:  Nu mai candidez la prezidentiale. Avem nevoie urgent de un reprezentant al dreptei

Crin Antonescu: Nu mai candidez la prezidentiale. Avem nevoie urgent de un reprezentant al dreptei

by May 31, 2014 0 comments

 

Crin Antonescu renunţă la candidatura la alegerile prezidenţiale, dar şi la şefia interimară a liberalilor. Crin Antonescu a anunţat astăzi că renunţă la candidatura la prezidenţiale, chiar dacă se consideră cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea.

„Consider că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta îl poate avea. Ştiu la fel de bine clasa politică românească, eu ştiu că oamenii politici adevăraţi schimbă sondajele. Am tot ce e necesar pentru această luptă. Nu am timp să vindec resentimente. Conştient că e urgent ca eforturile de unificare a dreptei să meargă înainte, anunţ intenţia de a nu candida la preşedinţia României”, a spus Antonescu, care a adăugat că este necesară desemnarea “grabnică” a unui candidat al dreptei, până pe 15 iulie, care să fie mai uşor de acordat de politicienii şi presa de dreapta.

Liberalul a precizat că îşi renunţa începând de la şedinţa de luni a conducerii PNL şi la funcţia de preşedinte interimar.

“Pun capăt şi interimatului meu, iar luni îi vor ruga pe colegii mei să preia efectiv toate atribuţiile care trebuie exercitate în această lună”, a spus Antonescu.

El şi-a dat demisia din fruntea partidului, a doua zi după ce s-au anunţat rezultatele de la europarlamentare, PNL nereuşind să treacă ţinta stabilită de Antonescu, de 20%.

Conducerea partidului va fi asigurată până la Congresul de la sfârşitul lunii iunie de prim-vicepreşedintele interimar, Klaus Iohannis.

Antonescu a ţinut să-şi anunţe colegii că în cadrul procesului de fuziune cu PDL, la care se lucrează în acest moment, partidul nu va renunţa la titulatura de PNL.

“Pentru a înlătura complet pericilul de a fi capturat de eforturile PSD şi guvernul PSD, pentru ca negocierile cu PPE să fie finalizate şi am menţinut acest interimat să demarăm rapid un proces de reconstrucţie a legitimare a dreptei. Pentru că am ajuns la acest subiect vreau să le spun tuturor membrilor PNL, nimeni din PNL nu va pune problema schimbării acestui nume istoric. În cursul unor negocieri, care presupun o atenţie reciprocă, le spun tuturor, chiar dacă nu voi mai fi preşedinte, sunt aici şi garantez că numele şi identitatea PNL nu vor fi sub nicio formă şi motiv schimbate”, a spus Crin Antonescu în ultima sa conferinţă în fruntea PNL.

Vasile Blaga a declarat după negocierile PNL – PDL că pe baza sondajelor de opinie va fi stabilit candidatul dreptei la prezidenţiale, din partea democrat liberalilor urmând să fie măsura Cătălin Predoiu. Liberalii îl propun pentru această funcţie pe Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.