David Cameron a declarata ca nu le inaspreste accesul romanilor in Marea Britanie

David Cameron a declarata ca nu le inaspreste accesul romanilor in Marea Britanie

by May 13, 2014 0 comments

londonPrim-ministrul britanic David Cameron a anuntat ca este exclus ca Regatul Unit sa impuna un plafon privind numarul de imgranti din Uniunea Europeana ce pot ajunge in tara sa.

Masura ii vizeaza in primul rand pe romani si bulgari, o parte dintre politicienii si opinia publica din Marea Britanie temandu-se de o “invazie” a acestora dupa 1 ianuarie 2014, lucru care nu s-a intamplat.

Cifrele oficiale ce urmeaza sa fie date publicitatii in aceasta saptamana ar urma sa indice cel putin 30.000 de cetateni din cele doua tari est-europene sositi in Marea Britanie, de la ridicarea restrictiilor pe piata muncii, scrie Daily Express.

Potrivit sursei citate, aceasta crestere ar urma sa duca la circa 200.000 numarul total al romanilor si bulgarilor care traiesc in Regatul Unit, insa prim-ministrul britanic a spus ca Guvernul pe care il conduce se va concentra pe reducerea accesului imigrantilor la ajutoarele sociale, mai degraba decat pe restrangerea libertatii de miscare a cetatenilor europeni ce vin in Marea Britanie.

“Cred ca libertatea de miscare in Uniunea Europeana este importanta, insa este nevoie sa revina la conceptul original, care era libertatea de a fi capabil sa poti merge sa muncesti intr-o alta tara.

Multi cetateni britanici muncesc in alte tari europene. Alti cetateni europeni vin sa munceasca aici. Libertatea de a aplica pentru un loc de munca si de a merge si a munci intr-o alta tara este un lucru, insa cred ca ceea ce am vazut recent este altceva”, a spus David Cameron, la postul de radio BBC One.

Prim-ministrul britanic a cerut sa fie mentinute controale ale imigratiei, atunci cand alte tari cu venituri mai mici se vor alatura Uniunii Europene, in viitor. De asemenea, a promis ca viitorul guvern conservator va cauta sa creasca perioada pe care imigrantii trebuie sa o petreaca muncind in Marea Britanie inainte de a putea fi eligibili pentru a primi ajutoare sociale.

Pe 8 aprilie, oficialii din Marea Britanie au anuntat ca inaspresc restrictiile privind accesul imigrantilor straini la sistemul de ajutoare sociale. Masurile anuntate prevad ca imigrantii din toate tarile care sosesc in Marea Britanie in cautare de munca vor fi nevoiti sa astepte trei luni inainte de a putea sa ceara ajutoare sociale pentru copiii lor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<