Revolutionarii protesteaza in fata guvernului

Revolutionarii protesteaza in fata guvernului

Revolutionarii protesteaza in fata guvernului

by May 19, 2014 0 comments

Aproximativ 250 de oameni au protestat luni, de la 9:30, in fata Guvernului, pentru a lua parte la un protest autorizat, ce ar fi trebuit sa aiba loc intr-o arie delimitata de jandarmi, conform ziare.com.

Revolutionarii, nemultumiti de faptul ca Guvernul nu le inapoiaza indemnizatiile taiate de Guvernul Boc, s-au imbrancit cu jandarmii si s-au asezat pe carosabil, blocand circulatia din Piata Victoriei.

Revolutionarii cer sa stea de vorba cu reprezentantii Guvernului Ponta si au inaintat un memoriu in care sunt trecute toate nemultumirile lor.

Saptamana trecuta, circa 1.000 de revolutionari au protestat in fata Palatului Victoria, dupa care s-au indreptat catre Piata Aviatorilor, acolo unde au blocat circulatia.

De la inceputul anului si pana in prezent, au avut loc mai multe proteste ale revolutionarilor. Acestia invoca nerespectarea Legii 341 din 2004, care ar trebui sa le garanteze o serie de drepturi celor care au contribuit la victoria Revolutiei din 1989.

Printr-o ordonanta adoptata in timpului Guvernul Boc au fost taiate indemnizatiile luptatorilor care au luat parte la Revolutie, astfel ca in prezent primesc indemnizatii doar persoanele ranite, urmasii acestora, precum si cei retinuti in timpul evenimentelor din 1989.

Conform ziarului Romania Libera, Premierul Victor Ponta declara saptamana trecuta că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie ’89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul preciza că sunt însă şi “impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş”, iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.