Serghei Lavrov: Moscova nu vede utilitatea unor noi negocieri internaţionale privind Ucraina

Serghei Lavrov: Moscova nu vede utilitatea unor noi negocieri internaţionale privind Ucraina

by May 12, 2014 0 comments

Serghei-Lavrov[1]Rusia nu vede utilitatea unor noi negocieri internaţionale cu privire la criza din Ucraina şi consideră că o ieşire din această criză este posibilă numai prin dialog între Kiev şi reprezentanţii regiunilor din estul ţării, a declarat luni ministrul de Externe Serghei Lavrov, informeaza Mediafax.

“Să ne reunim, din nou, într-un format cvadripartit, nu prea are sens”, a declarat Lavrov, răspunzând unei întrebări despre posibilitatea unei noi runde a negocierilor organizate în aprilie, la Geneva, între Ucraina, Rusia, Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite, care au condus la un acord vizând diminuarea tensiunilor din Ucraina.

“Nimic nu va funcţiona dacă opozanţii regimului nu sunt incluşi într-un dialog direct asupra unei ieşiri din criză”, a adăugat Lavrov.

“Noi dorim ca, în această etapă, în contextul în care actorii-cheie sunt de acord asupra principiilor ieşirii din criză convenite la Geneva pe 17 aprilie, să trecem la măsuri practice pe care trebuie să le pună în practică părţile implicate în conflict”, a continuat el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.