Stolojan: Daca dreapta nu coopereaza, ajungem bucurosi sa il votam pe Iliescu

Stolojan: Daca dreapta nu coopereaza, ajungem bucurosi sa il votam pe Iliescu

Stolojan: Daca dreapta nu coopereaza, ajungem bucurosi sa il votam pe Iliescu

by May 27, 2014 0 comments

Intr-o interventie la RFI, europarlamentarul PDL a declarat ca partidul sau va colabora si cu PMP, cu toate ca acest partid a facut “mult rau” PDL.

“Forma de colaborare este mai puţin importantă. Important este să înţelegem cu toţii mesajul acestor alegeri pentru Parlamentul European, care este acelaşi mesaj pe care l-am avut în alegerile prezidenţiale din anul 2000. Atunci, pe partea dreaptă erau candidaţi şi au fost în competiţie Petre Roman, Meleşcanu, Isărescu, Stolojan şi cred că am mai scăpat unul sau doi şi până la urmă s-au calificat în turul doi Iliescu şi Vadim şi am fost foarte mulţi bucuroşi să-l votăm pe Iliescu, să nu iasă Vadim. Mesajul este exact acelaşi primit din partea oamenilor acum. Ori găsim o între formă de cooperare noi, partidele de pe partea dreaptă, pentru a ne prezenta cu un candidat puternic în toamnă sau, dacă nu, sigur că mergem la un fel de loterie, adică Ponta şi cu patru sau cinci candidaţi pe partea dreaptă”, a declarat Stolojan.

Democrat-liberalul precizează că PDL ştie să facă alianţe.

“Partidul Democrat Liberal ştie să facă şi alianţe şi am demonstrat când am făcut Alianţa Dreptate şi Adevăr, care a câştigat împotriva unui PSD şi împotriva unui fost premier Adrian Nastase, atunci când nimeni nu credea că aşa ceva mai este posibil, respectiv în anul 2004, după cum Partidul Democrat Liberal a ştiut să facă şi fuziuni, de exemplu între PLD şi PD şi când am câştigat din nou guvernarea în anul 2008. Deci, nu este o problemă pentru PDL, sub orice formă de colaborare putem intra în campania pentru prezidenţiale“, a susţinut Stolojan.

Întrebat dacă şi-ar dori o colaborare între PDL şi Partidul Mişcarea Populară, Theodor Stolojan a răspuns: “Vom colabora şi cu dânşii, deşi aceste alegeri au demonstrat cât de mult rău ne-a făcut nouă, Partidului Democrat Liberal, apariţia acestei Mişcări, care a produs multă confuzie (…). A făcut Partidului Democrat Liberal mult rău, i-a făcut preşedintelui Băsescu mult rău şi, în general, forţei politice de dreapta mult rău“.

“Lăsând la o parte acolo câţiva veleitari, pur şi simplu, care n-au altă treabă decât interesele lor personale, există şi oameni care într-adevăr au crezut într-o cauză, cauza dreptei şi ei merită să meargă mai departe”, a adăugat europarlamentarul PDL, conform sursei citate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.