Tariceanu: Trecerea liberalilor la PPE va duce la disparitia PNL

Tariceanu: Trecerea liberalilor la PPE va duce la disparitia PNL

Tariceanu: Trecerea liberalilor la PPE va duce la disparitia PNL

by May 28, 2014 0 comments

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, crede ca decizia PNL de a trece de la grupul european ALDE, la ce al Popularilor Europeni va rezulta in disparitia liberalilor din viata politica romaneasca, informeaza agerpres.

“Există probabil o explicație politică (pentru decizia PNL—n.r.). (…) În spate este această dorință nemăsurată a domnului Antonescu de a ajunge cu orice preț președinte și mișcările pe care le face se înscriu pe această orbită care va duce PNL în brațele președintelui Traian Băsescu, lucru care va duce la dispariția PNL de pe scena politică prin absorbția, înghițirea lui, destructurarea lui. Acesta va fi sfârșitul pe care îl preconizez și la care nu vreau să fiu, în niciun caz, parte. Nu vreau să împărtășesc această soartă a PNL”, a precizat Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

El a ținut să sublinieze faptul că nu se regăsește în decizia luată de PNL de “a abandona liberalismul”, afirmând că schimbările bruște de direcție “aproape că devin o marcă caracteristică pentru PNL”.

Totodată, Tăriceanu a explicat că îl surprinde faptul că astfel de decizii au putut fi luate de conducerea interimară a partidului fără consultarea, în prealabil, a membrilor de partid.

“Sunt foarte dezamăgit și supărat în legătură cu decizia pe care PNL a luat-o în legătură cu abandonarea familiei europene de care era legat nu numai datorită unor contacte personale bazate pe încredere, dar mai ales pentru că împărțeam aceleași valori și idei. Pentru mine este aproape de neînțeles cum o asemenea decizie poate fi luată cvasi-instantaneu, fără nicio dezbatere în cadrul partidului, ca și când abandonarea principiilor și ideologiei cu care te-ai identificat (…) este un lucru firesc. O asemenea trădare, după mine, este inacceptabilă și în asemenea condiții eu nu mă regăsesc în alegerea pe care PNL a făcut-o de a se alătura PPE“, a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a adăugat că decizia PNL reprezintă, în opinia sa, și o nouă trădare a electoratului liberal.

Eu cred că liberalismul nu a murit. Dacă ne uităm la voturile de la europarlamentare, 800.000 de cetățeni s-au exprimat în favoarea PNL care să îi reprezinte în PE. Eu cred că acești cetățeni, dacă ar fi dorit să fie reprezentați de PPE sau PSE, ar fi avut ce să voteze. Votau altceva decât PNL. Eu cred că este un nou act de trădare a electoratului, așa cum a fost și la ruperea USL și la ieșirea de la Guvern și cred că este condamnabil”, a conchis Tăriceanu, conform sursei citate.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.