Teodor Melescanu: Politicienii sa aiba pozitii nationale pe tema Ucraina, nu pozitii de partid

Teodor Melescanu: Politicienii sa aiba pozitii nationale pe tema Ucraina, nu pozitii de partid

by May 10, 2014 0 comments

526168-melescanu[1]Directorul Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, a declarat ca Ucraina este cel mai important partener al Romaniei in zona, pe teme de securitate si ca politicienii ar trebui sa aiba “pozitii nationale atunci cand e vorba de interese nationale fundamentale si nu pozitii de partid sau de tip ideologic”.

„Eu personal am fost întotdeauna avocatul ideii că aici ar trebui să avem poziţii naţionale atunci când e vorba de interese naţionale fundamentale şi nu neapărat de poziţii de partid sau de tip ideologic. Cred că este  chestiune păguboasă să avem, chiar în timpul unei campanii electorale, nişte zone de interes fundamental care să facă obiectul unor atacuri. În rest, sigur, e campanie, fiecare îl înjură pe celălalt. Dar două lucruri, nu mă ating deinteresele fundamentale ale României şi doi, după ce se încheie campania electorală, haideţi să ne ocupăm puţin şi de administrarea ţării. Că altfel, din campanie în campanie, cam greu să supravieţuim”, a spus Melescanu prezent la o dezbatere organizata la Universitatea “Andrei Saguna” din Constanta, potrivit Evenimentul Zilei.

“Sprijinul ferm pentru asigurarea statalitatii, independentei si integritatii Ucrainei este un element esential pentru securitatea noastra pe viitor, in aceasta zona. (…) Ucraina este cel mai important partener al Romaniei in zona, pe teme de securitate. Ganditi-va ca este pentru prima oara cand Romania nu se mai invecineaza cu Rusia. Este un lucru extrem de important si interesul nostru cel mai mare este ca lucrurile sa ramana asa”, a declarat Teodor Melescanu.

Totodata, in opinia lui Melescanu, este importanta ca Romania sa aiba un vecin “stabil” si “prosper din punct de vedere economic”, dar care sa respecte si drepturile si libertatile si “sa exprime cu adevarat vointa cetatenilor”.

“Oricum, daca evolutia va fi negativa in Ucraina, ne va afecta si pe noi. De aia va spun ca e extrem de important si de aia se si explica rigoarea si insistenta cu care ne pronuntam pentru asigurarea independentei, statalitatii si unitatii statului ucrainean”, a conchis Melescanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.