Victor Ponta: Mihai Razvan Ungureanu a fost avertizat de Udrea că, dacă îl schimba pe Blejnar, pica și el

Victor Ponta: Mihai Razvan Ungureanu a fost avertizat de Udrea că, dacă îl schimba pe Blejnar, pica și el

by May 13, 2014 0 comments

PARLAMENT - VOSGANIANPremierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că Elena Udrea i-a transmis lui Mihai Răzvan Ungureanu, când acesta conducea Guvernul, că va “pica” şi el, în Parlament, dacă îl va schimba pe Sorin Blejnar de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

“Evaziunea fiscală condusă de Blejnar şi de Udrea era politică de stat. Udrea era protectoarea numărul 1. O să vă spun odată că lui Mihai Răzvan Ungureanu i s-a spus de către Udrea: Îl schimbi pe Blejnar, o să pici şi tu ! (…) Nu ştiu dacă o să aibă curaj Ungureanu să recunoască”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă asta înseamnă că l-a schimbat pe Ungureanu cu sprijinul Elenei Udrea, Ponta a răspuns că nu a fost conştient de acest lucru, conform Mediafax.

El a mai susţinut că prima decizie pe care a semnat-o Emil Boc în calitate de prim-ministru a fost pentru numirea lui Bejnar la ANAF.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la finele lunii aprilie 2012, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproşat că nu a atins ţinta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Într-un interviu acordat atunci agenţiei MEDIAFAX, Blejnar a arătat că premierul i-a cerut de fapt să strângă banii până la sfârşitul anului, dar că ulterior, printr-un comunicat de presă, ţinta a fost fixată pentru un interval de două luni.

Tot la finele lunii aprilie 2012, Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament, prin votarea unei moţiuni de cenzură, iar mandatul guvernării a fost preluat de Cabinetul USL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.