Cat ne costa alesii: Pretul vizitelor in strainatate ale delegatiilor parlamentare

Cat ne costa alesii: Pretul vizitelor in strainatate ale delegatiilor parlamentare

Cat ne costa alesii: Pretul vizitelor in strainatate ale delegatiilor parlamentare

by June 13, 2014 0 comments

Cheltuielile membrilor Camerei Deputatilor trimisi in strainatate in luna martie s-au ridicat la suma de 183.000 de lei. Cea mai scumpa fiind o deplasare de sase zile si jumatate in Elvetia pentru trei deputati, care a costat peste 33.000 de lei. Printre destinatiile deputatilor din luna martie s-au numarat SUA, Germania, Franta, Suedia, Serbia, Italia, Malta si Grecia, relateaza ziare.com.

Suma de 183.000 de lei reprezinta aproape dublul cheltuielilor facute de Senat, care in luna martie a cheltuit sub 100.000 de lei.

Pentru cea mai costisitoare deplasare, cea facuta la Geneva, Camera Deputatilor a cheltuit suma de 33.600 de lei pentru trei deputati. Astfel, deputatii Valeriu Steriu, Cristian Roman si Viorica Marcu au participat la cea de-a 130-a adunare a Uniunii Interparlamentare, ei avand o deplasare de sase zile si jumatate.

O alta deplasare externa, de aceasta data in SUA, se afla pe locul doi in topul celor mai scumpe delegatii externe din luna martie.

Deputatii Gratiela Gavrilescu si Miron Ignat au efectuat o deplasare de cinci zile la New York, la sediul ONU, la reuniunea parlamentara anuala a Uniunii Interparlamentare, pentru care Camera Deputatilor a cheltuit 18.200 de lei.

Deplasarea la Bruxelles a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, insotit de doi deputati – Adrian Solomon si Mihai Dontu – si de doi consilieri parlamentari a costat 17.500 de lei, fiind a treia in topul celor mai costisitoare deplasari externe efectuate in luna martie. Zgonea a participat la Saptamana parlamentara europeana, avand o delegatie de cinci zile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.