Laura Kovesi: Doar 5 procente din sumele dispuse a fi confiscate, au fost recuperate

Laura Kovesi: Doar 5 procente din sumele dispuse a fi confiscate, au fost recuperate

Laura Kovesi: Doar 5 procente din sumele dispuse a fi confiscate, au fost recuperate

by June 2, 2014 0 comments

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi a declarat duminica seara la B1 TV ca in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii de peste 300 milioane de euro, insa doar in jur de 5% din ce au dispus instantele a fost recuperat efectiv de ANAF. “Daca in hotararile de condamnare date in cauzele DNA s-ar fi executat toate dispozitiile privind confiscarea, statul ar fi recuperat un sfert din bugetul Ministerului Sanatatii”, a precizat Kovesi.

“In cursul anului trecut DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii de peste 300 milioane de euro. Problema este, dupa ce hotararea de condamnare ramane definitiva, ceea ce ce zicea ministrul Cazanciuc, la acest procent cred ca se referea, doar 5% din ce dispune instanta sa fie confiscat se confisca efectiv, un procent extrem de mic”, a declarat Kovesi.

Procurorul-sef al DNA a precizat ca “structurile Ministerului Finantelor se ocupa in general de punerea in executarea a acestor dispozitii de confiscare, daca in hotararile de condamnare date in cauzele DNA s-ar fi executat toate dispozitiile privind confiscare, statul ar fi recuperat un sfert din bugetul Ministerului Sanatatii”.

Exista riscuri de divulgare a mandatelor de interceptare deoarece pe noile Coduri toata lumea are acces la registru, in timp ce pe vechiul cod aceste solicitari se faceau la presedintele instantei sau la judecatori anume desemnati, a declarat procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu pentru B1 TV.   “Exista o problema atunci cand avem cauze cu magistrati. Daca vrem sa-i ascultam telefonul trebuie sa obtinem mandat de la colegii lui”, a mai spus Kovesi. Mentionam ca in dosarul judecatorului Stan Mustata, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, unul din inculpati, respectiv un grefier de la Curtea de Apel, explica judecatorului ca nu exista nici un pericol sa fie interceptati deoarece verifica in fiecare zi daca exista mandat pe numele lor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.