Lista candidatilor inscrisi in cursa pentru presedintia PMP. Va ramane Udrea in carti?

Lista candidatilor inscrisi in cursa pentru presedintia PMP. Va ramane Udrea in carti?

Lista candidatilor inscrisi in cursa pentru presedintia PMP. Va ramane Udrea in carti?

by June 5, 2014 0 comments

Partidul Miscarea Populara (PMP) pregateste o reorganizare majora, ca urmare a esecului inregistrat la europarlamentare. Intr-o postare pe blogul personal, europarlamentarul Cristian Preda propune o conducere colectiva a partidului, formata din intelectuali, dar fara Elena Udrea, informeaza stiripesurse.ro.

”În PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca <<reformiști>> în opinia publică sau care au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic pentru post-comunismul românesc.

Este vorba despre:
– Teodor Baconschi
– Daniel Funeriu
– Toader Paleologu
– Adrian Papahagi și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă
– Cristian Preda”, scrie Preda, pe blog.

Acesta continua si arata ca: “De fapt, reformiștii din PMP – educați cu toții în străinătate și reveniți în țară pentru a participa la reconstrucția ei – sunt atașați mai multor valori politice: stat de drept (care include independența justiției), democrație (implicit respectul pentru minorități), orientare pro-occidentală a politicii externe, sincronizare europeană accelerată, toleranță și moderație.

După ce PMP a dovedit că poate trece pragul electoral – din 1996 încoace, doar trei partide noi au mai făcut asta – avem șansa de a participa la redefinirea câmpului politic românesc.

Găsirea unei formule inteligente pentru prezidențiale, ca și organizarea în teritoriu a partidului în vederea alegerilor din 2016 reprezintă provocări serioase pentru fiecare dintre noi.

Reformiștii pot reuși dacă participă la un efort comun, în interiorul unei echipe care știe să combine resursele diverse de care dispune PMP.

Nu vom putea avea doar un partid de reformiști, fiindcă suntem prea puțini, dar avem șansa unui partid în care politicieni reformiști au – pentru prima dată după 1989 – un cuvânt greu de spus.

În ceea ce mă privește, m-am înscris în competiția internă pentru a ocupa o poziție de vicepreședinte”, mai arata Cristian Preda.

Europarlamentarul PMP concluzioneaza: “Fac un apel public către colegii mei să se înscrie, la rândul lor, în cursa pentru pozițiile de autoritate din sânul PMP, poziții care vor fi ocupate prin votul congresului ce va fi organizat peste două zile.”, conform sursei citate.

Ulterior, Preda si-a promovat ideea si pe pagina personala de Facebook: “Teodor Baconschi: parerea mea este ca toti cinci putem fi parte a sefiei PMP”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<