Ludovic Orban: Eu cred că pentru foarte mulți membri ai PDL va fi o adevărată cinste să facă parte din PNL

Ludovic Orban: Eu cred că pentru foarte mulți membri ai PDL va fi o adevărată cinste să facă parte din PNL

Ludovic Orban: Eu cred că pentru foarte mulți membri ai PDL va fi o adevărată cinste să facă parte din PNL

by June 13, 2014 0 comments

Deputatul liberal Ludovic Orban sustine fuziunea cu PDL, dar cu o singură condiție: numele Partidului Național Liberal să nu se piardă. Declaratiile au fost facute vineri la Bistrița.

“Categoric (sunt adeptul fuziunii între PNL și PDL — n.r.), dar cu o singură condiție: Partidul Național Liberal. (…) Niciun membru al PNL nu va accepta să fie complice la dispariția PNL de pe scena politică, după 140 de ani. Acest lucru este exclus. Colegii din PDL trebuie să înțeleagă, pentru noi PNL este ca o casă. Noi nu putem renunța la PNL, e ca și cum am renunța la noi înșine ca și oameni care facem politică. Pentru noi este aproape o credință. Nu cerem imposibilul. (…) Eu cred că pentru foarte mulți membri ai PDL va fi o adevărată cinste să facă parte din PNL”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Deputatul liberal a adăugat că nu se poate face fuziune prin comasare și că această fuziune nu are șanse să se producă înainte de alegerile prezidențiale.

“După părerea mea, nu se poate face fuziunea (până la alegerile prezidențiale — n.r.). Gândiți-vă, noi avem congres, unde se alege o nouă conducere. Conducerea asta abia trebuie să se dezmeticească, să rezolve o mulțime de probleme. (…) Luna august avansată de domnul Frunzăverde este science-fiction, după părerea mea”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban consideră că este nevoie de “un proces de reacomodare” între membrii PNL și PDL și că fuziunea nu trebuie făcută peste noapte.

“Sunt convins că în timp relațiile se vor armoniza. Numai că eu sunt adeptul, spre deosebire de unii care sunt mai grăbiți, cum e colegul meu Frunzăverde, care a plecat din PDL și ar vrea să facă acum repede-repede fuziunea cu PDL — nu înțeleg de ce. Acum sincer vă spun, eu spun că lucrurile trebuie lăsate să curgă un pic normal. (…) Nu poți să zici peste noapte, așa, băieți, de mâine sunteți împreună. E necesar un proces de reacomodare, trebuie să găsești explicații, fiecare să-l ierte pe celălalt pentru relele care s-au făcut”, a afirmat Orban.

Întrebat despre membrii PNL care au anunțat că se opun acestei colaborări cu PDL, Orban a ținut să le aducă aminte acestora că datorează funcțiile publice pe care le dețin partidului.

“Sunt unii dintre liberali care au uitat că își datorează funcțiile publice Partidului Național Liberal și mai ales acelor alegători care au votat pentru PNL în cadrul USL. Eu cred că un președinte de consiliu județean, un vicepreședinte, un parlamentar liberal trebuie să reprezinte în primul rând alegătorii liberali, care au avut încredere în PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.