Nicusor Constantinescu, un nou dosar penal pentru nerespectarea regimului munitiilor

Nicusor Constantinescu, un nou dosar penal pentru nerespectarea regimului munitiilor

Nicusor Constantinescu, un nou dosar penal pentru nerespectarea regimului munitiilor

by June 2, 2014 0 comments

Presedintele Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu va fi cercetat de procurori pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si al munitiilor, dupa ce la locuinta sa au fost gasite 15 cartuse cu glont, calibru 9 mm, informeaza Agerpres.

Informatia apare in referatul prin care procurorii DNA l-au trimis recent in judecata pe Nicusor Constantinescu pentru abuz in serviciu, el fiind acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si ca nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea si la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene.

‘Totodata, cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate la inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel au fost identificate un numar de 15 cartuse cu glont, calibru 9 mm, astfel ca sunt indicii privind savarsirea infractiunii prev. de art. 342 din noul Cod penal’, se arata in rechizitoriul DNA.

Potrivit art. 342, “(1) Detinerea, portul, confectionarea, precum si orice operatiune privind circulatia armelor letale, a munitiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau functionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fara drept, se pedepsesc cu inchisoarea de la unu la 5 ani. (2) Detinerea sau portul fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda”.

Tot in referatul DNA se arata ca procurorii au disjuns ancheta in cazul lui Nicusor Constantinescu si pentru savarsirea infractiunilor de dare si luare de mita.

“Din documentele ridicate la perchezitia domiciliara efectuata la sediul Consiliului Judetean Constanta a rezultat ca inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel nu a emis/prelungit valabilitatea si a altor certificate de urbanism, solicitate atat de societatile reprezentate de (….), cat si de alte persoane, documente care ar fi trebuit emise de inculpat, purtand semnaturile tuturor celorlalte persoane cu atributii, mai putin a inculpatului. De asemenea, din declaratiile mai multor persoane audiate in cauza a rezultat ca motivul real al refuzul de emitere/prelungire certificate de urbanism era legat de neprimirea anumitor foloase materiale’, se mai precizeaza in referatul procurorilor.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata, pana in prezent, in trei dosare penale.

In primul dosar este acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi iar in al doilea dosar este acuzat de subfinantarea si incercarea de evacuare a Centrului Militar Zonal Constanta.

Al treilea dosar a fost trimis in instanta in anul 2008 iar Nicusor Constantinescu este acuzat, alaturi de primarul Radu Mazare, de retrocedari ilegale de terenuri.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<