Nou termen in dosarul privatizarii ICA, in care este inculpat si Dan Voiculescu

Nou termen in dosarul privatizarii ICA, in care este  inculpat si Dan Voiculescu

Nou termen in dosarul privatizarii ICA, in care este inculpat si Dan Voiculescu

by June 9, 2014 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, marti 10 iunie, dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care inculpat este si Dan Voiculescu. Sedinta de judecata din 29 aprilie, cand judecatorii ar fi trebuit sa se pronunte pe mai multe exceptii ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu, nu a mai avut loc, deoarece judecatorul Stan Mustata a fost ridicat de procurori si dus la DNA pentru audieri, relateaza HotNews.

Prin exceptiile ridicate de avocatii apararii se solicita anularea unei hotarari de guvern prin care ICA a fost transformat din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in dosar si trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept. Sedinta de judecata nu a mai avut loc, deoarece judecatorul Stan Mustata a fost acuzat ca a cerut bani de la mai multi inculpati si persoane condamnate, printre care si de la Mihai Stoica, pentru a da solutii favorabile acestora. 

Locul lui Stan Mustata a fost luat in dosarul lui Voiculescu de judecatoarea Luminita Cristiu-Ninu, fost presedinte al Tribunalului Teleorman. Noul complet de judecata va trebui sa reia in dezbatere exceptiile ridicate anterior de avocatii lui Dan Voiculescu. 

 

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata. In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<