O biserica ucraineana din Crimeea, atacata de persoane inarmate, necunoscute

O biserica ucraineana din Crimeea, atacata de persoane inarmate, necunoscute

O biserica ucraineana din Crimeea, atacata de persoane inarmate, necunoscute

by June 2, 2014 0 comments

Persoane inarmate au intrat duminica intr-o biserica ucraineana din satul Perevalnoe, din Peninsula Crimeea anexata in luna martie de Rusia, agresand un preot si mai multi enoriasi, a anuntat Patriarhia ortodoxa de la Kiev, de care apartine biserica, transmite AFP.

Mai multi enoriasi ai bisericii din Perevalnoe, inclusiv o femeie insarcinata, au fost batuti de “un grup de persoane inarmate de apartenenta criminala, purtand uniforme de cazaci”, a declarat Patriarhatul intr-un comunicat.

Politistii, care au intervenit abia dupa trei ore de la atac, “au luat partea atacatorilor, explicand ca Patrarhia de la Kiev se implica in activitati antiruse in Crimeea”, se mai arata in comunicat.

Patriarhia denunta “o actiune planificata”, subliniind ca protopopul Ivan Katkalo a fost amenintat in ajun de un reprezentant al Patriarhiei de la Moscova, care i-a cerut sa “paraseasca voluntar biserica”.

Crimeea a fost anexata de Rusia in 3 saptamani in luna martie, in urma unui referendum considerat ilegal de Kiev si comunitatea internationala.

Comunitatea ortodoxa din Ucraina este impartita intre Patriarhia de la Moscova, cea de la Kiev si o mica biserica autocefala.

Patriarhul Kievului, Filaret, a condamnat vehement  “agresiunea” rusa in Ucraina declarand, cu referire la Rusia, ca “dusmanul poporului ucrainean este sortit esecului” caci “Dumnezeu nu poate fi de partea raului”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<