PNL acuza PSD: Vrea controlul total la Curtea de Conturi, BNR, TVR si Radio Romania

PNL acuza PSD: Vrea controlul total la Curtea de Conturi, BNR, TVR si Radio Romania

PNL acuza PSD: Vrea controlul total la Curtea de Conturi, BNR, TVR si Radio Romania

by June 4, 2014 0 comments

PNL acuza PSD ca si-a impus doar propiii reprezentanti in conducerea Curtii de Conturi, sfidand cutuma parlamentara. Liberalii motiveaza ca aceasta situatie are loc pentru ca “baroni precum Mazare, Oprisan sau Duicu sa poata dormi linistiti atunci cand Curtea de Conturi vine sa ii verifice”, se arata intr-un comunicat remis presei, informeaza hotnews.

PNL mai acuza PSD ca “a incalcat normele legale in cadrul negocierilor liderilor de grup pentru stabilirea unor posturi in Consiliile de Administratie de la Banca Nationala a Romaniei si Radiodifuziunea Romana”.

“Astazi s-a petrecut un lucru foarte grav si anume instituirea unui regim dictatorial in Parlament de catre PSD care nu a mai dat niciun loc din cele sase posturi de consilieri la Curtea de Conturi, al caror mandat expira in acest an. PSD a sfidat orice cutuma parlamentara si a decis ca la Curtea de Conturi coalitia majoritara sa ocupe toate posturile, respectiv PSD patru, iar UDMR si PC cate unul. Absenta oricarei persoane propuse de opozitie pentru posturile de la Curtea de Conturi arata dorinta PSD de a controla aceasta institutie“, se arata in comunicatul PNL.

Liberalii mai acuza PSD si de incercarea de a controla BNR: astfel, PSD a propus urmatoarea formula: PDL, PNL, PC, UDMR si UNPR cate un loc, iar PSD trei.

De asemenea, liberalii sustin ca social-democratii si-au alocat majoritatea si la Radio Romania, mandatele fiind distribuite astfel: cate unul PDL, PNL, PC, UDMR, UNPR si PPDD, iar PSD doua.

PNL acuza PSD ca a incalcat legea privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si SRTV si anunta ca va contesta la Curtea Constitutionala (CCR) modul in care s-au alocat posturile in CA al Radiodifuziunii, mai transmite sursa citata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<