Privatizarea Oltchim, intr-un nou blocaj. Nu s-a depus nici o oferta de preluare

Privatizarea Oltchim, intr-un nou blocaj. Nu s-a depus nici o oferta de preluare

Privatizarea Oltchim, intr-un nou blocaj. Nu s-a depus nici o oferta de preluare

by June 6, 2014 0 comments

Procesul de privatizare a companiei Oltchim intra intr-un nou impas. Datele arata ca, pana vineri ora 11, cand era fixat termenul limita pentru depunerea ofertelor de preluare a companiei, niciun investitior nu a depus dosare de participare la privatizare, informeaza evz.ro.

“Nu s-a inregistrat nicio oferta la judiciar. Vom vedea saptamana viitoare ce se va intampla, fie va fi prelungit din nou termenul, fie se va incerca gasirea unor surse de finantare pentru capital de lucru”, au declarat surse din cadrul companiei, pentru EVZ.

Esecul privatizarii Oltchim a fost anticipat de autoritatile statului. Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat recent ca daca la inchiderea licitatiei nu se vor inregistra dosare de participare la privatizare, termenul ar putea fi prelungit, pentru ca statul sa caute solutii pentru surse de finantare a combinatului. Constantin Nita a dat asigurari ca Executivul nu va inchide niciodata Oltchim.

Totusi, situatia nu pare la fel de optimista si la Ramnicu Valcea: “Cred ca daca nu ne cumpara nimeni nici de data aceasta, ne vor mai tine pana la alegeri, in noiembrie, si apoi ne vor inchide”, a declarat liderul sindical Mihai Diculoiu.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa si nu reuseste sa atraga finantare pentru a-si asigura capitalul de lucru. In prezent, administratorul judiciar al societatii de stat, avocatul Gheorghe Piperea, se afla intr-o delegatie in China, pentru a obtine 15 milioane de euro in acest scop, mai arata sursa citata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.