Radu Berceanu: Ponta e in stare de lucruri mult mai rele decat Nastase

Radu Berceanu: Ponta e in stare de lucruri mult mai rele decat Nastase

Radu Berceanu: Ponta e in stare de lucruri mult mai rele decat Nastase

by June 12, 2014 0 comments

Intr-un interviu acordat ziare.com, Radu Berceanu (PDL) vorbeste despre unificarea dreptei, despre esecul guvernarii Ungureanu si despre pericolul ca PSD sa castige Presedintia Romaniei. “Ponta e in stare de chestii mult mai rele decat Nastase. (…) Daca va castiga PSD, va fi din nou ca in perioada Nastase”, atrage atentia democrat-liberalul.

Berceanu vede ca principala sursa a situatiei tensionate de acum, esecul guvernarii Ungureanu, pe care il acuza de ignoranta fata de fragilitatea parlamentara de la acel moment:

“MRU a facut un lucru rau si urat dupa ce a pierdut functia de premier, ca el a pierdut-o. Un premier care stie ca are o majoritate fragile si nu se ocupa de ea, e un dobitoc. Guvernul se chema Ungureanu. Nu poti sa spui ca tut e ocupi de tara si de majoritate se ocupa dracu’”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Berceanu pune toata responsabilitatea esecului guvernarii pe seama lui Mhia Razvan Ungureanu: “Ungureanu a pierdut pe mana lui. Era prea sus. Se credea cu Bodo Hombach sau pe la SIE, intr-un alt mecanism”.

Marele pericol pe care il sesizeaza democrat-liberalul este accederea PSD prin, probabil, persoana lui Victor Ponta, la Palatul Cotroceni. La intrebarea “Are Ponta calibrul lui Nastase?”, Berceanu arata ca: “Depinde ce intelegeti prin calibru. Pe Nastase il mai impiedicau lucrurile pe care le-a mai citit. Daca nu le stii, dai cu pumnul si spargi geamul. Nastase stia ca daca sparge geamul cad cioburi. Ponta n-are de astea. El e Che Guevara. Dupa parerea mea, Ponta e in stare de chestii mult mai rele decat Nastase. Trebuie mare atentie. Nici nu ne dam seama cat de mult ne va influenta. Aveti copii, aveti prieteni, nimeni nu traieste doar in coltul lui, in globul lui de sticla. Si nici nu putem emigra toti”.

Radu Berceanu mai spune ca “PSD sties a tina puterea”.

Multi au crezut ca, daca se va duce vechea generatie a PSD, se termina. Nu, acolo sunt acum multi tineri cu mult mai comunisti decat Vacaru, decat Barladeanu, sunt trotkisti si smecheri. Nu cred in nimic, dar au discursuri de te cutremuri, de comunisti hotarati. Se vede ca n-au citit nimic, dar nici nu-i intereseaza. Candideaza din stomac”, spune acesta.

Cat priveste viitorul candidat al dreptei la alegerile prezidentiale, Berceanu sustine un posibil tandem Iohannis-Predoiu.

“Chestia asta ar mai taia ciocul celor carora nu se baga in batalie, dar stau si tes ca paianjenii si se viseaza premieri. In plus, cel care pierde nu ar pleca suparat si toata lumea ar sta la vasle. Poate fi o solutie foarte corecta”, arata democrat liberalul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.