Sova, despre amanarea anuntului candidaturii lui Ponta la prezidentiale: Confruntarea nu este castigata din start

Sova, despre amanarea anuntului candidaturii lui Ponta la prezidentiale: Confruntarea nu este castigata din start

Sova, despre amanarea anuntului candidaturii lui Ponta la prezidentiale: Confruntarea nu este castigata din start

by June 12, 2014 0 comments

Vicepresedintele PSD, Dan Sova, scrie, pe Facebook, ca motivul pentru care Victor Ponta amana anuntul candidaturii la prezidentiale este ca premierul “trateaza cu maxima seriozitate o confruntare electorala care nu e in niciun caz castigata din start”.

Sova mai scrie ca acest fapt se intampla pentru a amana declansarea timpurie a campaniei electorale.

“Înţeleg pe deplin atitudinea responsabilă a premierului Ponta legată de candidatura la preşedinţie. Un premier în funcţie are, mai întâi de toate, sarcina asigurării unei guvernări coerente şi eficiente. Amânarea anunţului candidaturii are, în opinia mea, două consideraţii: pe de-o parte, amânarea declanşării unei campanii electorale cu mult înainte de vreme, ştiut fiind că stabilitatea economică a ţării poate fi ameninţată, iar investitorii străini descurajaţi şi, pe de altă parte, tratarea cu maximă seriozitate a unei confruntări electorale care nu e în niciun caz câştigată din start“, a precizat Şova.

El a spus că social-democraţii trebuie să-i lase lui Ponta răgazul de a-şi decide ritmul în care îşi va asuma o candidatură la funcţia de preşedinte.

“Cred că trebuie să îi lăsăm, mai ales în PSD, premierului Victor Ponta răgazul de a-şi decide ritmul asumării candidaturii prezidenţiale. Noi nu suntem precum dreapta politică care anunţă câte două candidaturi pe săptămână. Noi asumăm guvernarea şi înţelegem că unul dintre criteriile decisive pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale va fi calitatea acesteia“, a adăugat Şova.

El a făcut un apel la social-demoraţi în sensul de a închide orice discuţie despre ceea ce se va întâmpla după prezidenţiale, solicitându-le să se concentreze pe guvernare şi pe câştigarea alegerilor.

“În acelaşi timp, consider fundamental să închidem orice discuţie despre scenarii post-prezidenţiale în partid. Acestea sunt subiecte pentru mass-media şi pentru comentatori politici, nu pentru un partid care are de guvernat şi de câştigat alegerile prezidenţiale”, a mai scris Şova pe contul său de socializare, într-o postare intitulată “Responsabilitatea candidaturii la alegerile prezidenţiale”.

Presa a relatat, recent, că în PSD ar fi început să se facă “jocurile” în ceea ce priveşte preluarea funcţiei de preşedinte al partidului, în condiţiile în care actualul lider, Victor Ponta, ar câştiga fotoliul de la Cotroceni. Printre cei vehiculaţi ca potenţiali succesori ai lui Ponta la şefia PSD s-ar afla, potrivit speculaţiilor de presă, Liviu Dragnea, Dan Şova şi Valeriu Zgonea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.