Taragotul lui Dumitru Farcas, furat din fata Atheneului, a fost recuperat

Taragotul lui Dumitru Farcas, furat din fata Atheneului, a fost recuperat

Taragotul lui Dumitru Farcas, furat din fata Atheneului, a fost recuperat

by June 2, 2014 0 comments

Taragotul lui Dumitru Farcas, furat din fata Ateneului, a fost recuperat, dupa ce un barbat a mers, duminica noapte, la un post de televiziune si a anuntat ca a gasit instrumentul muzical in timp ce alerga intr-un parc din zona Basarab, au declarat pentru oficiali din Politia Capitalei pentru Mediafax.

Barbatul a fost audiat de politistii Sectiei 1, carora le-a spus ca a gasit taragotul in timp ce alerga intr-un parc din zona Basarab, in Sectorul 1 al Capitalei, au precizat sursele citate.

Interpretul Dumitru Farcas a ramas fara taragot, dupa ce acesta i-a fost furat, sambata, dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman din Bucuresti, astfel ca artistul nu a mai putut canta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Politia Capitalei au declarat, pentru agentia de presa citata, ca furtul a fost reclamat sambata, in jurul orei 17.45, taragotul si un acordeon furate dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, care fusese lasat neasigurat, valorand aproximativ 7.000 de euro.

Farcas declara pentru Mediafax ca taragotul Stowasser, care i-a fost furat sambata, este instrumentul sau de suflet, pe care a cantat timp de 55 de ani.

“Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Si la ora 15.30 am parcat in fata la Ateneul Roman si ne-am dus pana in hol, sa vedem cum se desfasoara programul. La 19.00 aveam spectacolul. Si cat am stat noi in hol la Ateneu, soferul l-a luat cineva si l-a tinut de povesti, l-a dus langa o copertina acolo, si altii au operat, au luat geanta cu taragotul si acordeonul si au disparut cu ele. Apoi a venit politia si am dat toate declaratiile”, a spus Dumitru Farcas, care a precizat ca nu avea asigurare pe instrumentele furate.

Naistul Gheorghe Zamfir declara ca taragotul lui Dumitru Farcas este un instrument unic care nu poate fi vandut cu usurinta, precizand totodata ca acest furt reprezinta un dezastru national.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<