Victor Ponta, despre Curtea de Conturi: Prejudiciile trebuie recuperate, nu doar constatate pe hartie

Victor Ponta, despre Curtea de Conturi: Prejudiciile trebuie recuperate, nu doar constatate pe hartie

Victor Ponta, despre Curtea de Conturi: Prejudiciile trebuie recuperate, nu doar constatate pe hartie

by June 6, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca este foarte important ca prejudiciile sa nu fie doar constatate, sa nu ramana doar pe hartie , ci sa fie si recuperate. Declaratia a fost facuta cu ocazia aniversarii a 150 de ani de activitate a Curtii de Conturi, premierul subliniind ca Guvernul va acorda tot sprijinul necesar acestei institutii, informeaza mediafax.

„Aş dori să spun că îmi doresc ca după 150 de ani de activitate a acestei instituţi fundamentale, Curtea de Conturi a României să continue propriul său proces de reformă şi de modernizare pentru a sprijini utilizarea corectă a banului public, sancţionarea celor care încalcă regulile şi mai ales un domeniu în care cu toţii avem foarte mult de recuperat, şi anume recuperarea prejudiciilor produse”, a spus Ponta.

El a arătat că e important ca aceste prejudicii să nu fe doar constatate şi să rămână „pe hârtie”, ci să fie recuperate.

„E extrem de important să constatăm acolo unde s-au încălcat reguli, acolo unde banii publici au fost cheltuiţi în mod ilegal, însă în egală măsură e important să recuperăm aceste prejudicii, pentru că dacă acestea rămân doar pe hârtie, din păcate paguba este produsă şi efectele sale negative le simţim cu toţii”, a spus Ponta, care a arătat că Guvernul şi celelalte instituţii ale statului vor acorda tot sprijinul necesar Curţii de Conturi.

La rândul său, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a precizat că instituţia pe care o conduce are o colaborare foarte bună cu Corpul de Control al premierului.

„Pot să spun aici că avem o colaborare foarte bună şi în mod deosebit cu Corpul de Control al premierului, aşa este firesc, şi ne preocupă mult recuperarea prejudiciilor”, a spus Văcăroiu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.